crypto crash, prijs crash
Bitcoin

Bitcoin koers duikelt onder de $60K, kort na piek van $64K

In een tumultueuze avond op de cryptomarkt heeft Bitcoin (BTC) voor zowel beleggers als handelaren voor intense momenten gezorgd. De koers schoot omhoog naar bijna $64.000, flirtend met het all-time high van de munt, om vervolgens binnen een uur een scherpe correctie te ondergaan, waarbij het terugviel naar $60.500.

Deze plotselinge daling, volgend op een spectaculaire stijging, illustreert de volatiliteit en onvoorspelbaarheid waar de cryptomarkt bekend om staat.

BTC/USD
BTC/USD 30 min per candle – Bron: TradingView

Enorme liquidaties

De ongekende volatiliteit heeft duizenden handelaren in verwarring gebracht, waarbij de afgelopen 24 uur voor $638 miljoen aan liquidaties werden geregistreerd.

Alleen al in de laatste vier uur vonden liquidaties plaats ter waarde van $391 miljoen, volgens gegevens van Coinglass. Een groot deel van deze liquidaties, ongeveer $55 miljoen in het laatste uur, betrof een reeks minder bekende altcoins.

Bitcoin-handelaren zagen direct $96 miljoen verdampen, terwijl Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE) handelaren respectievelijk $45 miljoen en $29 miljoen aan verliezen leden.

De totale schade over de afgelopen dag bedroeg een verbluffende 168.988 geliquideerde handelaren. De grootste individuele liquidatie vond plaats op het platform OKX, waarbij een BTC-USDT transactie ter waarde van $9,45 miljoen werd geliquideerd.

Stevige groei ondanks volatiliteit

Ondanks deze turbulentie, staat de prijs van Bitcoin op het moment van schrijven op $60.400, wat een indrukwekkende stijging van 19% betekent over de afgelopen 7 dagen.

Veel analisten wijten de recente prijsstijging aan de lancering van diverse Bitcoin ETF’s vorige maand. Vooral de Bitcoin ETF van BlackRock, de grootste nieuwkomer, heeft veel aandacht getrokken. Deze ETF beheert nu meer dan $8 miljard aan BTC en noteerde dinsdag een recordinstroom van $520 miljoen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten