Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin koers duikt onder $64.000, ondanks optimisme centrale bank VS

De Bitcoin (BTC) koers is gisteren als pudding in elkaar gezakt nadat Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, het besluit om de rente ongewijzigd te laten toelichtte. Powell klonk tijdens zijn persconferentie juist erg optimistisch, wat normaal gesproken een gunstig effect zou hebben op de koersen.

De oplopende spanningen in het Midden-Oosten heeft echter de harde klap uitgedeeld aan Bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

BTC koers daalt tot $63.500, ondanks dovish Powell

Gisteren om 20.00 uur werd bekend dat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) het rentetarief ongewijzigd laat op het tarief van 5,25%- 5,50%. Dit besluit kwam allesbehalve als een verassing, maar liet alsnog de Bitcoin koers in een halfuur tijd met zo’n 2% dalen tot vlak boven de $66.000.

Zoals altijd werd het rentebesluit opgevolgd door een persconferentie van Powell. Om 20:30 uur gaf hij een toelichting waarom de rente ongewijzigd blijft, waarbij hij een ‘dovish’toon aansloeg over de economische vooruitzichten. Dit wil zeggen dat hij een minder strenge houding aannam. Hij suggereerde dat een renteverlaging op tafel zou kunnen liggen tijdens de volgende vergadering in september.

De markt hield sowieso al rekening met een eerste renteverlaging in september, maar de persconferentie van Powell heeft de verwachtingen nog verder opgeschroefd. De futuresmarkt acht de kans nu zelfs 100% dat de rente zal dalen op 18 september.

Israëlische aanslag drukt Bitcoin omlaag

De dramatische koersval lijkt te zijn veroorzaakt door de dood van Hamas-leider Ismail Haniyeh in de Iraanse hoofdstad Teheran.

Haniyeh werd vannacht gedood tijdens een luchtaanval. Volgens Hamas zit Israël achter de aanval, en men vreest nu voor een wraakactie. 

Het is niet voor het eerst dat de Bitcoin koers ten onder gaat aan de toenemende spanningen in het Midden-Oosten. Mocht Bitcoin verder omlaag worden gedrukt tot onder de $63.000, dan zou $60.000 zomaar weer opgezocht kunnen worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt