Bitcoin daalt
Bitcoin

‘Bitcoin koers herstelt dankzij hodlers’

De kracht van Bitcoin is dat mensen die de financiële asset kopen er heel moeilijk afscheid van kunnen nemen. Bitcoiners kunnen zware winters doorstaan en ook de meest extreme bullmarkten kunnen ze vaak niet overtuigen om hun digitale munten te verkopen. Dit blijkt ook weer uit nieuwe data van Glassnode, waarin we zien dat Bitcoin holders allesbehalve van plan zijn om te verkopen.

Waarom ziet Bitcoin er goed uit?

Volgens Checkmatey ziet Bitcoin er momenteel goed uit, omdat de correcties van de digitale munt vanuit historisch perspectief heel erg meevallen.

Checkmatey noemt de recente dalingen van Bitcoin zelfs “uniek” in de mate waarin ze meevallen ten opzichte van correcties die we in het verleden zagen.

Volgens de on-chain analist is dat een signaal dat huidige tokenhouders van Bitcoin historisch gezien sterke handen hebben en hun munten niet zomaar verkopen. Zelfs na de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs, wat grotendeels als een “sell-the-news” event werd gezien.

Waar we in voorgaande cycli soms dalingen van 25 tot 30 procent en zelfs 50 tot 60 procent zagen, blijven die heftige dalingen nu uit. Al was die daling van 60 procent natuurlijk het gevolg van de COVID-19 pandemie in 2020. Die staat voor nu hopelijk niet weer op het programma.

Bitcoin bezig aan herstel

Op het moment van schrijven lijkt Bitcoin weer voorzichtig te herstellen. De Bitcoin koers zit in de lift en dat heeft volgens Checkmatey en Glassnode dus te maken met de lange-termijn investeerders van Bitcoin, die maar heel moeilijk afscheid van hun munten nemen.

Tel daarbij op dat Bitcoin een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden kent en dat we met de Spot Bitcoin ETFs een gigantische nieuwe koper op de markt hebben.

Daar komen dan ook nog eens partijen als MicroStrategy en Tether overheen, die om de zoveel tijd gigantische aankopen doen. Tether gebruikt bijvoorbeeld 15 procent van de winst van het bedrijf om Bitcoin te kopen.

Dat gaat ze uiteindelijk een gigantische stack opleveren als ze zo blijven groeien als nu. Op het moment van schrijven heeft Tether een market cap van 96 miljard dollar, waarmee ze angstvallig dicht in de buurt van de 100 miljard dollar komen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk