Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers in de problemen, maar geen reden tot zorgen

Met nog één maand tot de halving is Bitcoin begonnen aan zijn traditionele pre-halving correcties. Die koersdalingen zijn pijnlijk, maar vergeet niet waar Bitcoin vandaan komt. Op 1 januari moesten we het nog doen met een Bitcoin koers van 42.200 dollar en in november 2022 vielen we zelfs terug naar 15.500 dollar.

De huidige situatie is lastig voor investeerders, omdat de cyclus compleet anders verloopt dan in het verleden.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Meer dan 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Deze halving is uniek

Deze halving-cyclus is in de eerste plaats uniek, omdat we nog nooit een nieuwe all-time high zagen voor de halvering van de blokbeloning voor miners. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de enorme instroom van nieuw kapitaal via de Spot Bitcoin ETFs in Amerika, die er ook nog voor zorgen dat de reputatie van Bitcoin een flinke boost heeft gekregen.

Iedereen binnen de financiële wereld kijkt immers op tegen BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, en ook het groene licht van de Amerikaanse overheid betekent een revolutie voor Bitcoin.

Niet alleen BlackRock slokt enorme hoeveelheden Bitcoin op, ook het MicroStrategy van Michael Saylor blijft enorme hoeveelheden Bitcoin kopen. Zo kocht het deze maand nog voor meer dan 1,4 miljard dollar aan Bitcoin.

Het grote kapitaal van de wereld stort zich langzaam maar zeker op Bitcoin. Wat dat betreft zou het onlogisch zijn als het feestje nu alweer voorbij is. Al is het nog maar de vraag in hoeverre altcoins dit jaar meekunnen met Bitcoin.

Waarom de dominantie van Bitcoin kan exploderen

Bitcoin kent op dit moment als enige cryptomunt Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. De rest moet daar nog lang op wachten of krijgt ze waarschijnlijk überhaupt niet. Voor Ethereum is nu ook de verwachting dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de ETFs in mei nog niet zal goedkeuren.

Normaal gesproken zie je tijdens een cyclus dat winsten die investeerders maken overvloeien naar altcoins. Dat kan deze cyclus weleens anders zijn, omdat investeerders via de ETFs die mogelijkheid niet hebben.

Daarbij zijn dit investeerders die geen assets kopen om ze vervolgens een paar weken later weer in de verkoop te gooien. Over het algemeen zijn dit lange termijn investeerders.

Het kan dus zijn dat de Spot Bitcoin ETFs de structuur van de markt compleet veranderd hebben. Dat is hoe ik er momenteel over denk. Bitcoin heeft zich bewezen als financiële asset met een duidelijk doel, een duidelijke toepassing.

Van de rest kunnen we dat niet zeggen. Ethereum is in principe ook nog steeds een oplossing die op zoek is naar een waardevol probleem.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Meer dan 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?