Fed, Federal reserve
Bitcoin

Bitcoin koers in gevaar door nieuwe rente verhoging Federal Reserve?

De hele markt wacht al maanden op het moment dat de Federal Reserve van koers wijzigt. Vrijwel niemand had verwacht dat de economie zich ondanks een cumulatieve renteverhoging van 4,25 procent overeind zou houden. Vanuit de Federal Reserve is men er echter nog niet van overtuigd dat de inflatie helemaal onder controle is.

Wachten op een duidelijk teken

Volgens Michelle Bowman van de Federal Reserve, is het nog niet klaar met de renteverhogingen. “Ik verwacht dat de rente gedurende een langere periode op een voldoende hoog niveau moet blijven om de inflatie onder controle te krijgen,” aldus Bowman. Die daarmee ook aangeeft dat de rente nog verder omhoog moet. Voor 1 februari staat er weer een rentevergadering van de Federal Reserve op het programma.

De verwachting is dat de rente tijdens die vergadering met 0,25 procent omhoog gaat. “De afgelopen maanden zagen we de inflatie wat dalen, maar we hebben nog meer werk te doen, dus ik verwacht dat de rente zal blijven stijgen,” zo spreekt Bowman verder. Sinds maart 2022 verhoogde de Federal Reserve de rente al met 4,25 procent. De verwachting is dat de rente in 2023 nog oploopt minimaal 5 procent.

Niet goed voor Bitcoin

Op dit moment zien we een kleine rally bij Bitcoin en de rest van de crypto-markt. Maar voor het vervolg van 2023 zou het geen goede zaak zijn als de Federal Reserve daadwerkelijk van plan is om de rente dit jaar naar minimaal 5 procent te brengen. Zeker als we pas in de loop van 2024 renteverlagingen kunnen verwachten, waar de Federal Reserve op dit moment wel op inzet.

Ook horen we vanuit de Federal Reserve veel verwijzingen naar de jaren 70 van de vorige eeuw. Destijds maakte de Amerikaanse centrale bank de vergissing om de rente te vroeg weer te verlagen, waardoor de inflatie weer terugkwam. Die vergissing wil het nu niet maken, waardoor de kans aanwezig is dat het strenge beleid van de Federal Reserve resulteert in een recessie.

Regulatie nieuws

Juridische strijd rond uitlevering Terraform Labs-oprichter Do Kwon gaat verder
Nieuwe SEC-voorzitter in Nigeria wekt vertrouwen bij crypto-stakeholders
S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen