recessie
Bitcoin

Bitcoin koers is lastig te voorspellen richting rentebesluit Amerikaanse centrale bank

Als je het aan de analisten van Zerocap vraagt, dan is Bitcoin op dit moment lastig te voorspellen. Volgens hen kan Bitcoin dalen naar 53.000 dollar, maar ook stijgen naar 65.000 dollar na de volgende rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Kans van 67% op jumbo-renteverlaging

Volgens Jonathan de Wet van Zerocap is er nu een kans van 67% op een jumbo-renteverlaging. Dat wil zeggen: een renteverlaging van 0,50% ipv een renteverlaging van 0,25%. Volgens hem heeft dat al bijgedragen aan de korte rally van Bitcoin naar het niveau van 60.000 dollar.

Ondanks dat is het volgens De Wet lastig om de Bitcoin koers te voorspellen. Vooral vanwege de onzekerheid omtrent de impact van de renteverlagingen op de korte termijn, wat alleen maar moeilijker wordt door de opkomende Amerikaanse verkiezingen.

“We zien een neerwaarts target van 53.000 dollar voor Bitcoin na de recente lows, met een opwaarts target van 65.000 dollar […]. Het is echter lastig om de richting te voorspellen totdat we dichterbij de verkiezingen komen, maar risk-on omstandigheden zouden op de korte termijn tot positief sentiment moeten leiden”, aldus De Wet.

Momenteel handelt Bitcoin op 58.000 dollar, nadat de koers afgelopen weekend nog boven de 60.000 dollar stond. Die positieve koersactie hebben we volgens De Wet vooral te danken aan de robuuste CPI en PPI inflatiedata van afgelopen week.

Goed voor risico-assets

Het feit dat de Amerikaanse centrale bank op het punt staat te beginnen met hun cyclus van renteverlagingen is volgens De Wet bullish voor risico-assets (en dus ook voor Bitcoin). Uiteindelijk hangt dat echter af van de ontwikkeling van de macro-economische situatie in de Verenigde Staten.

Blijft de Amerikaanse economie overeind? Dan is het in theorie bullish voor Bitcoin. Maar gaat de economie onderuit en krijgen we alsnog een recessie? Dan is het nog maar de vraag in hoeverre de renteverlagingen (op de korte termijn) bullish zijn voor de digitale munt en andere risico-assets.

Er zijn ook analisten die veelal bearish zijn en wijzen naar 2001 en 2007. Destijds kregen we ook renteverlagingen, maar die waren bedoeld om een begonnen recessie te beëindigen. Dat is nu niet het geval, althans zo lijkt het.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins