Elon Musk
Bitcoin

Bitcoin koers is met meer dan 1.000% gestegen sinds Elon Musk zijn eerste BTC-tweet

De wereldberoemde ondernemer Elon Musk is al lange tijd een fervent voorstander van cryptocurrency. Het is inmiddels zes jaar geleden dat hij zijn eerste tweet over Bitcoin (BTC) deelde, waarmee hij publiekelijk zijn steun uitsprak voor de digitale munt. Destijds was de waarde van Bitcoin rond de $6.400. Kort daarna zakte de prijs zelfs tot ongeveer $3.000, voordat de beroemde stijging naar nieuwe hoogtes begon.

Sinds die eerste tweet van Musk – inmiddels eigenaar van het voormalige Twitter, nu omgedoopt tot X – is de waarde van Bitcoin met ongeveer 1.000% gestegen. Met een all-time high (ATH) van bijna $73.750 in maart 2024 komt de totale groei zelfs uit op 1.052%.

Tesla en Bitcoin

Musk’s enthousiasme voor crypto bleef niet beperkt tot woorden. Zijn bedrijf Tesla besloot in 2021 om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor de aankoop van elektrische auto’s. Hoewel deze beslissing al snel werd teruggedraaid vanwege milieuzorgen rond Bitcoin-mining, zette Tesla hiermee een belangrijke stap in de richting van cryptoadoptie. Tot op heden bezit het bedrijf nog altijd 9.720 BTC, wat op dit moment een waarde vertegenwoordigt van ongeveer $700 miljoen.

Musk’s liefde voor Dogecoin

Naast Bitcoin heeft Musk ook een grote affiniteit met de memecoin Dogecoin (DOGE). Hij heeft herhaaldelijk zijn steun voor DOGE uitgesproken, wat regelmatig tot forse koersstijgingen leidde. In mei 2021 bereikte de munt een ATH van $0,73, mede door Musk’s tweets en publieke optredens waarin hij Dogecoin noemde. Ook deze week zorgde Musk weer voor beweging op de markt: tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania noemde hij Dogecoin, wat een stijging van ruim 21% veroorzaakte.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Michael Saylor komt terug op controversiële Bitcoin-uitspraken
Tesla behoudt zijn $774 miljoen aan Bitcoin ondanks geruchten over verkoop
Goudprijs breekt record na record: wat betekent dat voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk