Bitcoin prijs crasht
Bitcoin

Crypto analist waarschuwt: Bitcoin koers kan hierdoor naar $60.000 dalen

De Bitcoin koers kende een sterk begin van de maand juni, maar is inmiddels weer aan het dalen. Het lukt de bulls maar niet om definitief boven de 70.000 dollar te komen en ook de steun op 69.000 dollar (de all-time high van 2021) is op dit moment nog niet voldoende.

Nu moeten we ons zorgen maken over een koersdaling naar 60.000 dollar, zo roept Keith Alan van Material Indicators.

Bitcoin koers van $60.000 in aantocht?

Keith Alan is een analist die de orderboeken op grote beurzen naloopt. Op basis hiervan ziet hij in hoeverre er vraag naar Bitcoin is op bepaalde koersniveaus. Momenteel ontbreekt die vraag volgens hem en dat ziet hij als een waarschuwingssignaal voor de koers.

“Natuurlijk hebben we hier wat geladderde steun, maar niet een zware, zware concentratie daarvan. Sterker nog, de steun is niet eens zwaar richting de 60.000 dollar als ik helemaal eerlijk moet zijn”, aldus Keith Alan.

In een daaropvolgende publicatie op Twitter schrijft de analist dat Bitcoin met de laatste koerdaling formeel het niveau van 69.000 dollar heeft afgewezen als steun. Ook het 21-daagse bewegende gemiddelde is opgegeven als steunpunt voor de koers van de digitale munt.

“De steun op het 21-daagse bewegende gemiddelde en de R/S Flip op 69.000 dollar zijn allebei geïnvalideerd”, aldus Keith Alan.

Volatiliteit op komst voor Bitcoin

Komende woensdag staat er volatiliteit op het menu voor Bitcoin. Dan is het namelijk weer tijd voor de Amerikaanse inflatie (consumentenprijsindex) en een nieuwe rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve).

Tot nu toe kregen we iedere keer nieuwe CPI-data aan de bovenkant van de range, terwijl de FOMC (rentevergadering Federal Reserve) kwam aan de onderkant. Nu komen ze tegelijk. Wat dat betreft belooft het een interessante dag te worden voor Bitcoin op woensdag.

Het zou fantastisch zijn als de inflatie lager uitvalt dan verwacht en we ons eindelijk kunnen opmaken voor een renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve).

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken