Bitcoin, prijs
Bitcoin

‘Bitcoin koers kan in 2029 de $1.000.000 aantikken’

De CEO van de Chamber of Digital Commerce zegt dat de Bitcoin koers in 2029 een koers van 1 miljoen dollar kan aantikken, mits de adoptie op hetzelfde tempo blijft toenemen. In een nieuw interview met CNBC Television deelt Perianne Boring dat de “eerlijke waarde” van Bitcoin momenteel al op 100.000 tot 210.000 dollar zou moeten liggen.

Bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Volgens Boring moet de combinatie van massale adoptie en de beperkte beschikbaarheid van Bitcoin (absolute schaarste van 21 miljoen stuks) ervoor zorgen dat de koers enorm gaat stijgen de komende vijf jaar.

“We gebruiken waarderingsmodellen om te begrijpen wat de waarde van Bitcoin vandaag is. We weten allemaal wat de prijs is, maar de echte vraag is, wat is de waarde? Wij gebruiken hier vier verschillende waarderingsmodellen voor.

Vandaag waarderen die modellen Bitcoin tussen de 100.000 en 210.000 dollar per Bitcoin. We passen ook een S-curve analyse toe om te kijken naar de lange-termijn adoptie van Bitcoin. Momenteel heeft ongeveer 40 procent van de Amerikaanse huishoudens iets van crypto in beezit.

We liggen op koers voor een adoptie van 90 procent in 2029. Zodra we die adoptie van 90 procent aantikken, kunnen de koersen stijgen tot 1 miljoen dollar per Bitcoin”, aldus Boring.

Nog een lange weg te gaan voor Bitcoin

Op het moment van schrijven lijkt die Bitcoin koers echter heel ver weg te zijn. Vanaf de huidige 43.500 dollar moet de Bitcoin koers nog 23x over de kop om die koers van 1 miljoen dollar aan te tikken.

Soms lijken dat soort ontwikkelingen onmogelijk, maar zo moet het ook geweest zijn in de beginjaren; toen de Bitcoin koers nog onder de 1 dollar handelde. Destijds hadden mensen waarschijnlijk ook nooit verwacht dat je nu 43.500 dollar voor 1 Bitcoin zou betalen en dat niemand daar echt enthousiast over is.

Het jaar 2029 lijkt nog ver weg, maar het zou wat zijn als Boring gelijk krijgt en de Bitcoin koers rond dat moment inderdaad richting de 1 miljoen dollar per munt is geschoten.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?