Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers kan stijgen tot $10 miljoen in de komende 10 tot 20 jaar

De bekende crypto analist Fred Krueger verwacht dat de koers van Bitcoin binnen een periode van 10 tot 20 jaar de grens van 10 miljoen dollar zou kunnen bereiken. Met de huidige koers van ongeveer 48.000 dollar lijkt dat een onmogelijke opgave voor Bitcoin, maar vergeet niet dat de digitale munt pas 15 jaar oud is.

Vijftien jaar terug had niemand kunnen voorspellen dat Bitcoin tegenwoordig nog altijd een belangrijke factor zou zijn in het financiële landschap.

$10 miljoen in 2 decennia?

Kruegers prognoses zijn gefundeerd op een grondige analyse van adoptietrends, technologische vooruitgang, en een vergelijking met de ontwikkelingstrajecten van belangrijke technologische innovaties en sociale mediaplatforms. Zijn analyse begint met een retrospectieve vraag gesteld door Tom Lee in 2019 over het daadwerkelijke aantal cryptobezitters, destijds geschat op ongeveer 500.000.

Dit cijfer werd deels afgeleid van de aanhang op “crypto Twitter,” waar het hebben van 100.000 volgers zou kunnen wijzen op invloed binnen de BTC-gemeenschap. Krueger wijst op een opvallend verschil in invloedsmeting vergeleken met mainstream sociale mediagiganten.

“Het vergt echt 10 miljoen volgers om een ster te zijn op Instagram, terwijl 100.000 volgers volstaan om een ster te zijn op Bitcoin Twitter,” benadrukt hij, gebruikmakend van deze ongelijkheid om de huidige stand van zaken rond de adoptie van BTC te illustreren in vergelijking met wereldwijde sociale mediafenomenen.

Kruegers inzichten gaan verder dan alleen het aantal volgers. Hij waagt zich ook aan adoptiepercentages en het potentiële groeitraject voor Bitcoin. Hij verklaarde: “Gezien de groei sinds 2019, schat ik dat aantal vandaag op 2 miljoen. Maar zoals bij alle technologieën, zodra de adoptie echt begint, zullen de percentages VEEL hoger liggen.”

Zijn overwegingen over de concurrentie met Facebook in 2006 via zijn bedrijf Tagworld bieden een historische lens om het potentieel van Bitcoin te onderzoeken. “Nu maken 3 miljard mensen gebruik van sociale media,” merkte hij op, waarbij hij een vergelijking trok die suggereert dat een vergelijkbare explosieve groei in gebruikersaantallen voor Bitcoin in het verschiet ligt. Krueger schatte moedig: “Ik denk dat over 20 jaar 2 miljard mensen Bitcoin zullen gebruiken,” wat wijst op een 1000x toename in het gebruik.

Bitcoin’s weg naar massale adoptie

Krueger’s visie is gefundeerd op het onveranderlijke aanbod van Bitcoin en de invloed hiervan op de prijs bij een toenemende adoptie. Hij illustreert dit met een voorbeeld: “Stel, de prijs van Bitcoin is $48.000 bij een gebruikersbasis van 2 miljoen mensen. Als het aanbod constant blijft, kun je nagaan wat het potentieel zou zijn bij een groei naar 2 miljard gebruikers,” legt hij uit

Krueger erkent dat sommigen twijfelen en wijst op de hevige concurrentie in de cryptomarkt. Toch gelooft hij sterk in Bitcoin. “Bitcoin wil net als goud 1 miljoen dollar bereiken. Dit zal geleidelijk gebeuren. Als meer mensen Bitcoin gebruiken, zal de waarde enorm stijgen. We moeten gewoon kopen en vasthouden, niet verkopen,” zegt Krueger. Hij benadrukt dat Bitcoins unieke aanbod en doel het onderscheiden, waardoor het meer gebruikt en waardevoller zal worden dan andere digitale valuta.

Krueger onderzoekt ook strategieën die een snellere algemene acceptatie van Bitcoin kunnen bevorderen. Hij benadrukt het belang van financiële producten, zoals spot ETF’s, om Bitcoin toegankelijker te maken voor miljoenen Amerikaanse beleggers.

“De ETF zal een grote eerste stap zijn in de adoptie. Het zal niet moeilijk zijn om in de komende 5 jaar een aanzienlijk percentage van de bevolking een Bitcoin ETF te zien bezitten,” voorspelt Krueger, waarbij hij benadrukt hoe ETF’s de kloof tussen traditionele financiën en Bitcoin voor de mainstream investeerders kunnen overbruggen.

Technologische vooruitgang, vooral in het verbeteren van de schaalbaarheid en bruikbaarheid van Bitcoin via Layer 2-oplossingen en trustless wrapped BTC, wordt ook genoemd als een cruciale factor voor een bredere adoptiegolf. Krueger benadrukt de behoefte aan consumentenapplicaties die de overgang van BTC naar massale adoptie vergemakkelijken.

“We hebben apps nodig die gebruiksvriendelijk zijn en Bitcoin naar de massa kunnen brengen. Dit is wat Bitcoin uiteindelijk zal doen zegevieren,” zegt hij, waarmee hij vertrouwen uitspreekt in de technologische vooruitgang die ten grondslag ligt aan de opkomst van de cryptocurrency.

Conclusie

Samengevat levert Fred Krueger’s analyse een krachtig betoog over de toekomst van Bitcoin, waarbij hij historische vergelijkingen, economische theorieën en technologische ontwikkelingen met elkaar verweeft. Zijn voorspelling dat Bitcoin de komende 10 tot 20 jaar de $10 miljoen kan bereiken, is meer dan zomaar een speculatie; het is een goed onderbouwde visie, gesteund door een grondige kennis van hoe de markt werkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?
Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?
Bitwise voorziet een flinke toename in investeringen in Bitcoin ETF’s de komende maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high