Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Bitcoin koers niet voorbij de 45.000 dollar, maar optimisme overheerst

De Bitcoin koers is er met een nieuwe poging wederom niet in geslaagd om het niveau van 45.000 dollar te overstijgen. Ondanks dat de lanceringen van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten nu wel HEEL dichtbij lijken voor de markt. Sommige handelaren maken zich ondertussen zorgen dat de komst van de Spot Bitcoin ETFs inmiddels al in de prijs verwerkt zit.

Tot nu toe is Bitcoin al een paar keer afgewezen rond de 44.000 dollar en werd continu de 41.000 dollar al steun gevonden…

Veroorzaakt de Spot Bitcoin ETF een crash?

Inmiddels speculeert men hevig over een mogelijke crash als gevolg van de introductie van de Spot Bitcoin ETFs. Onder hen bevindt zich ook British HODL, een populaire Bitcoin-influencer op Twitter.

“Ik denk dat we een gigantische stijging zien, gevolgd door een zware dip na de goedkeuring. Het zal een ‘verkoop het nieuws’ evenement worden”, zo stelt hij.

Het is echter nog maar de vraag of dat het geval is. We zien nu steeds meer analisten voorbijkomen die een “verkoop het nieuws” ontwikkeling wachten als de Spot Bitcoin ETF op de markt komt.

Daardoor zou het zomaar kunnen dat we juist het tegenovergestelde gaan zien en dat Bitcoin meteen doorschiet richting een nieuwe all-time high.

Hebzucht en optimisme overheerst in de markt

Op het moment van schrijven is er allesbehalve angst te bespeuren in de markt. De Fear & Greed Index geeft een score van 74/100 af en deze staat daarmee hoger dan gisteren (70), hoger dan afgelopen week (70) en een stuk hoger dan afgelopen maand (62).

Uiteindelijk is het vooral een kwestie van afwachten. Het blijft lastig om de markt te voorspellen en zeker op de korte termijn. Vaak gebeurt het tegenovergestelde van wat de massa verwacht…

Waarom is dat?

Omdat de massa handelt op basis van hun verwachtingen. Als jij verwacht dat de koers in januari naar 100.000 dollar gaat, dan koop je nu alvast in. Als iedereen dat doet, dan is er in januari geen kapitaal meer dat de markt in kan stromen…

Zodoende kan het gebeuren dat de markt vaak juist in de tegengestelde richting beweegt als de massa verwacht.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers gaat pumpen als olie en energieprijzen stijgen
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk