Bitcoin
Bitcoin

Crypto analist: ‘Bitcoin koers nog altijd in opwaartse trend’

De pseudonieme Twitter-analist DonAlt, die er in januari 2023 in slaagde om de uitbraak van Bitcoin te voorspellen, zegt dat de digitale munt nog altijd in een opwaartse trend zit. Hoewel de lancering van de Spot Bitcoin ETFs niet goed was voor de Bitcoin koers, is een totale ineenstorting uitgebleven.

Volgens DonAlt is dat in ieder geval een constructief signaal voor de koning van de markt.

Is de terugval van Bitcoin voorbij?

De grote vraag is nu of de correctie van Bitcoin voorbij is. Na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs verloor de Bitcoin koers ongeveer 20 procent van zijn waarde.

Inmiddels is de digitale munt echter alweer aardig opgeleefd vanaf de bodem van ~38.500 dollar. Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers namelijk binnen op 42.300 dollar.

Voor handelaren als DonAlt is dat een signaal dat de correctie van Bitcoin weleens voorbij kan zijn. “Ik vind de prijsactie van de afgelopen dagen mooi”, aldus de analist.

Verder geeft hij aan dat een sell-the-news gebeurtenis normaal gesproken voor een diepere correctie zou moeten zorgen. Het was volgens DonAlt meer een langzaam bloedende Bitcoin koers dan een keiharde en plotselinge correctie.

‘Ik zit niet meer in team bear’

DonAlt geeft in ieder geval aan dat hij niet meer in “team bear” zit en dus verwacht dat de koersen vanaf hier weel zullen stijgen.

Het belangrijkste voor de Bitcoin koers is volgens DonAlt om de weerstand op 44.000 dollar uit te schakelen. “Als je naar de weekgrafiek kijkt en Bitcoin weet af te sluiten op het huidige niveau om vervolgens boven de 44.000 dollar uit te breken, dan is er geen goede reden om bearish te zijn”, aldus DonAlt.

We moeten de komende dagen dus hopen dat Bitcoin door de grens van 44.000 dollar weet te breken. Mogelijk kunnen de Bitcoin-advertenties op Google daar een bijdrage aan leveren.

Vanaf vandaag schijnt Google namelijk weer Bitcoin-advertenties toe te laten, maar alleen voor de Spot Bitcoin ETFs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?