Bull Run
Bitcoin

Bitcoin koers nooit meer onder de 40.000 dollar?

Bitcoin blijft de aandacht van investeerders grijpen en vandaag staat de digitale munt op een mooie plus. Met die stijging is de Bitcoin koers op 44.472 dollar uitgekomen en staat er een stijging van 3,64 procent op de borden over de afgelopen 24 uur.

Op dit moment zijn meerdere analisten ontzettend bullish over de Bitcoin koers.

Bitcoin koers nooit meer onder de 40.000 dollar

De beroemde Nederlandse analist PlanB voorspelt bijvoorbeeld dat de Bitcoin koers nooit meer onder de 40.000 dollar komt.

Volgens PlanB zit de “gerealiseerde prijs” van Bitcoin in een continue opwaartse trend. Over de afgelopen twee jaar was de gemiddelde inkoopprijs voor Bitcoin 32.000 dollar, terwijl het voor de laatste vijf maanden om een Bitcoin koers van 40.000 dollar gaat.

Nu Bitcoin weer boven het niveau van 42.000 dollar handelt, is dat volgens PlanB een bullish signaal. Hierbij baseert de analist zich uiteraard op de koersgeschiedenis van Bitcoin, die ons laat zien dat dit inderdaad bullish is.

“Geen garanties, maar dit zou kunnen betekenen dat de Bitcoin koers nooit meer onder de 40.000 dollar komt”, aldus PlanB.

Parabolische koersbeweging voor Bitcoin in aantocht?

PlanB is niet de enige grote analist die momenteel heel bullish is over de Bitcoin koers. Ook de handelsveteraan Peter Brandt wijst op de potentie voor een nieuwe parabolische stijging voor de Bitcoin koers. Hierbij baseert de analist zich vooral op de zogenaamde Elliott Wave Theory.

De sequenties van koersbewegingen die Bitcoin momenteel laat zien, zijn volgens Peter Brandt vaak voorafgegaan aan parabolische stijgingen van de digitale munt.

“Herhaalt de geschiedenis zich? Zoals Yogi Berra ooit zei: ‘Het is als een deja vu.”, aldus Peter Brandt.

Dat zou kunnen betekenen dat we op de korte termijn een gigantische explosie van de Bitcoin koers voor onze kiezen krijgen. Wat denken jullie? Gaan we op de korte termijn weer stijgen of trappen we voor de halving even op de rem?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Bitcoin ETFs zien enorme uitstroom door spanningen in Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell