Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin koers op cruciale steun – blijft de markt bullish?

De Bitcoin koers klokt momenteel binnen op $62.200 en leunt daarmee op een cruciale steun in de vieruur-grafiek. Vanaf maandag 8 april vormde deze lijn een weerstand voor de bulls, maar dit weekend doorbrak Bitcoin vol overtuiging die weerstand. Nu is er sprake van een “moment van de waarheid” – kan Bitcoin deze weerstand omzetten in een steunpunt en wat is daarvoor nodig?

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Cruciaal moment voor Bitcoin

We kunnen op dit moment spreken van een cruciaal moment voor de Bitcoin koers. Na het bullish momentum van de afgelopen dagen, dat werd aangezwengeld door enkele gunstige macro-economische ontwikkelingen, zijn we nu op een kantelpunt gekomen voor de koers.

Als de bulls erin slagen om deze koers de komende uren te verdedigen en omhoog te springen, dan kunnen we waarschijnlijk concluderen dat het ergste achter de rug is. Dat neemt niet weg dat het ook belangrijk blijft om het macro-economische plaatje te blijven bekijken.

Om dat te bewijzen hoeven we alleen maar de onderstaande grafiek erbij te pakken. Hier zien we de ontwikkeling van de Bitcoin koers versus de het verwachte rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank in december 2024 (oranje lijn).

Afgelopen week schoot de Amerikaanse rente op woensdag naar beneden, nadat de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) aangaf dat een renteverlaging waarschijnlijk de volgende stap is voor zijn centrale bank.

Daarmee nam hij een hoop angst weg uit de markt. Veel analisten hadden verwacht dat de voorzitter van de Fed heel streng zou optreden, omdat de inflatie in Amerika gedurende de eerste drie maanden van 2024 plotseling weer begon te stijgen.

Als klap op de bullish-vuurpijl kwam er vrijdag ook nog het nieuws dat de Amerikaanse arbeidsmarkt wat zwakker is dan verwacht. Hierdoor nam het optimisme over snelle renteverlagingen nog verder toe (daling oranje lijn) en schoot de Bitcoin koers verder omhoog.

Inmiddels normaliseert de rente weer een beetje (oranje lijn klimt omhoog) en neemt de druk op de Bitcoin koers toe. Dat is duidelijk zichtbaar in de bovenstaande grafiek. Wat dat betreft is het belangrijk om je niet blind te starten op de cruciale lijn in de vieruur-grafiek.

Het is belangrijk dat de Bitcoin koers boven die lijn van ~$62.000 blijft, maar ook de macro-economische ontwikkelingen zijn op dit moment cruciaal.

Macro-economische kantelpunt: gaat dit 2024 bepalen voor Bitcoin?

Op dit moment zitten we in een scenario waarin de inflatie accelereert, de economische groei in Amerika vertraagt en de werkloosheid stijgt. Er is zeker nog geen sprake van een gigantisch recessie-gevaar en de stagflatie-verhalen zijn ook wat voorbarig.

Dat neemt niet weg dat het wel degelijk een mogelijkheid is dat we later dit jaar in een economische crisis terechtkomen. Dat maakt het voor de Amerikaanse centrale bank extreem lastig om keuzes te maken.

De stijgende inflatie vraagt om hogere rentes, terwijl de vertraagde groei van de economie en hogere werkloosheid juist lagere rentes vergen. Wat gaat de Amerikaanse centrale bank doen?

Dat is op dit moment een heel lastig vraagstuk en dat is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van de Bitcoin koers in 2024. Wil jij meer over dit soort onderwerpen weten en hier met mij induiken? Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief!

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?