Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise

De Amerikaanse centrale bank staat voor een belangrijke beslissing met hoeveel de rente verlaagd moet worden. Vandaag en morgen komen de beleidsmakers bijeen om te beslissen met hoeveel het huidige tarief van 5,25% – 5,50% omlaag wordt gebracht. 

Gisteren kon je al in het Bitcoin nieuws lezen dat men plotseling een agressieve verlaging van 0,50% verwacht. Hoewel dit angst kan veroorzaken voor een aanstaande recessie, denkt een analist van Bitwise dat Bitcoin hier flink van zou kunnen profiteren.

Rentebesluit VS: 0,25% of 0,50%?

Sinds de vorige rentevergadering van begin augustus is het al zo goed als zeker dat de rente verlaagd zal worden. Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, zei destijds namelijk dat ‘’de tijd is gekomen voor een omslag in beleid’’.

Tot vorige week was de verwachting nog dat de Federal Reserve (lees: Amerikaanse centrale bank) het spits af zou bijten met een renteverlaging van 0,25%. Sinds dit weekend zijn de verwachtingen echter omgeslagen, met momenteel maar liefst 65% van de futuresmarkt die een agressieve verlaging van 0,50% verwacht. Dit blijkt uit data van CME FedWatch.

Aangezien een lagere rente goed nieuws betekent voor de Bitcoin koers, zou je denken dat investeerders duimen voor een verlaging van 0,50%.Toch kan dit tot grote onrust leiden, aangezien dit aangeeft dat de bank zich zorgen maakt over de Amerikaanse economie. 

Woensdag om 20:00 uur Nederlandse tijd krijgen we het nieuwe rentebesluit te horen. 

0,50% is bullish voor BTC, volgens Bitwise-analist

Volgens André Dragosch, hoofd van Europese onderzoek bij Bitwise, zou een renteverlaging van 0,50% echter wel degelijk bullish zijn voor risicovolle activa – waar Bitcoin natuurlijk onder valt. Hij maakt zich namelijk geen zorgen dat de VS afstevenen op een recessie, en ij zij het volgende:

“Het relatief sterke Empire State Manufacturing-rapport van vandaag laat zien dat de marktreactie waarschijnlijk positief zal zijn als de Fed de rente met 50 basispunten verlaagt, aangezien deze specifieke leidende indicator aangeeft dat de onderliggende economische dynamiek in september zelfs is versneld. Dit impliceert een soort ‘Goldilocks-scenario’ in de beginfase, met lage inflatie, stabiele groei en stimulerend monetair beleid,” 

Hoogstwaarschijnlijk zal de markt aanvankelijk negatief reageren mocht de bank met een renteverlaging van 0,50% aan komen zetten. Powell zou in zijn persconferentie echter de angst kunnen temperen door aan te geven dat het puur een preventieve maatregel tegen een recessie is.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog naar $62.000 na renteverlaging Federal Reserve
Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’