Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

‘Bitcoin koers op korte termijn naar 60.000’

De Bitcoin koers schoot na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs omlaag, maar is inmiddels herstellende. Over de afgelopen 3 dagen kochten de “Nieuwe Negen” ETFs ongeveer 30.000 Bitcoin uit de markt en het momentum wordt langzaam weer positief.

Als we de verkopen van Grayscale meerekenen, werd er gisteren onder de streep alsnog ~4.500 Bitcoin ingekocht. Maar dat is niet het enige wat momenteel bullish is voor de Bitcoin koers.

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere zaterdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Bitcoin koers van 60.000 dollar

De zogenaamde Market Value to Realized Value (MVRV) indicator, doorgaans een hele betrouwbare voorspeller van de Bitcoin koers, geeft aan dat er mogelijk een gigantische koersexplosie aankomt voor Bitcoin op de korte termijn.

Op dit moment zweeft de indicator rond zijn gemiddelde (gele lijn), maar zoals je kunt zien tekent het een patroon dat we in 2016 en 2020 ook zagen. Niet lang daarna schoot de Bitcoin koers in het verleden omhoog tot de rode lijn.

Die rode lijn ligt momenteel op de Bitcoin koers van 60.000 dollar. Als we deze indicator mogen geloven, dan duurt het dus niet lang meer voordat we op dat koersniveau zitten.

Daarna moet dan de “echte bullmarkt” beginnen voor Bitcoin. Meestal gaat het pas echt los in het jaar na de halving, al zouden de ETFs ervoor kunnen zorgen dat het feest nog eerder begint.

Een vroege bullmarkt voor Bitcoin?

Het kan zomaar gebeuren dat de bullmarkt van Bitcoin ditmaal eerder komt dan iedereen verwacht.

Maar waarom?

Omdat veel investeerders inmiddels op de hoogte zijn van de koersexplosies van Bitcoin na de halvings. Het is goed mogelijk dat ETF-investeerders dat ook gezien hebben en dat zij om die reden alvast voor de halving beginnen met inkopen.

Daardoor kan er een positief momentum ontstaan, waardoor de Bitcoin koers veel eerder zijn climax van deze eventuele bullrun bereikt.

Een kanttekening die we daarbij moeten plaatsen laat zich zien in de bovenstaande tabel. Gisteren kwam de Amerikaanse centrale bank nogal streng uit de hoek.

Volgens de Federal Reserve, zoals de Amerikaanse centrale bank heet, is de inflatie nog niet verslagen. Om die reden sluit het een renteverlaging tijdens de volgende rentevergadering in maart uit.

Nu verwacht de markt in mei de eerste renteverlaging, maar als de Amerikaanse economie solide blijft, dan kan dat ook weleens een tegenvaller worden. Zodoende kunnen de “hoge verwachtingen” die de markt heeft over toekomstige renteverlagingen, die positief zijn voor Bitcoin, weleens niet uitkomen.

Dat kan de Bitcoin koers behoorlijk drukken (of in ieder geval neerwaartse druk geven) in 2024.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?