Bitcoin up
Bitcoin

Bitcoin koers op weg naar $100.000 in 2025, voorspelt Steven Lubka

Steven Lubka van Swan Bitcoin voorspelde recentelijk in een interview met CNBC dat de Bitcoin-koers tegen 2025 zes cijfers kan bereiken.

“Zal de koers tegen 2025 zes cijfers halen? Bijna zeker. En dat ongeacht wie de verkiezingen wint? Bijna zeker,” aldus Lubka.

Deze zelfverzekerde uitspraak biedt enige geruststelling voor beleggers in de vaak onvoorspelbare cryptomarkt, waar verkiezingsresultaten vaak als een belangrijke factor worden beschouwd die de koers kan beïnvloeden.

Dit sluit goed aan bij eerdere voorspellingen, zoals die van investeringsbedrijf VanEck, dat een koersdoel van $100.000 tegen het einde van 2024 vaststelde, met name als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint.

Invloed van de Amerikaanse presidentsverkiezingen

De impact van de Amerikaanse verkiezingen op de cryptomarkt werd onlangs duidelijk na het debat tussen vicepresident Kamala Harris en voormalig president Donald Trump.

Kort na het debat daalden de koersen van memecoins die Trump steunen, terwijl Harris een voorsprong op Trump nam in de voorspellingen op Polymarket. Donderdagavond leidde Harris met 50% tegenover 49% voor Trump, met een inzet van bijna $900 miljard op het platform.

De cyclus van Bitcoin en economische factoren

Naast verkiezingen blijft de vierjaarlijkse halvering van Bitcoin’s block reward een cruciale factor. De meest recente halvering vond plaats in april 2024, en veel experts verwachten dat de effecten hiervan nog lang doorwerken in de koersontwikkeling.

Daarnaast speelt de Amerikaanse centrale bank een grote rol in de prijsvorming. De Federal Reserve hintte onlangs op een mogelijke renteverlaging tijdens de volgende FOMC-vergadering, wat mogelijk bijdraagt aan een verdere stijging van de Bitcoin-prijs.

Publieke acceptatie van crypto

Uit een recente enquête van Deutsche Bank blijkt dat de acceptatie van crypto groeit. Maar liefst 65% van de ondervraagden gelooft dat crypto in de toekomst contant geld zou kunnen vervangen. Dit wijst erop dat Bitcoin mogelijk een sterke positie houdt, ongeacht politieke veranderingen in de VS.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten