Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers op weg naar $150.000 in 2025, ‘tikkende tijdbom’ setup voorspeld

Het zal volgens veel analisten niet lang meer duren voordat Bitcoin (BTC) zijn langverwachte bullmarkt af zal trappen, hoewel dit nu lastig voor te stellen is gezien het prijsverloop van het afgelopen halfjaar. 

Op basis van een handelspatroon dat zich sinds 2021 aan het ontwikkelen is, zou Bitcoin begin volgend jaar de magische grens van $100.000 kunnen doorbreken. Een andere analist noemt Bitcoin zelfs “een tikkende tijdbom” die elk moment uit zijn negatieve trend kan breken. 

BTC koers naar $150.000 door ‘cup-and-handle’ patroon

De Bitcoin koers begon gisteravond aan een pijnlijke daling waardoor veel investeerders wel weer wat hopium kunnen gebruiken. Al helemaal gezien het feit dat Bitcoin sinds maart van dit jaar al steeds verder weggezakt, terwijl men had gerekend op een grootse bullmarkt.

In voorgaande cycli ging er echter ook telkens heel wat tijd overheen voordat de bullmarkt van start ging na de befaamde Bitcoin halving. Wat dat betreft lijkt Bitcoin dit keer dus niets geks te vertonen.

Velen hebben hun zinnen gezet op een groots laatste kwartaal, aangezien Bitcoin een indrukwekkend trackrecord heeft voor de laatste maanden van het jaar. Volgens de populaire crypto-analist Elja Boom, dat maar liefst 683 duizend volgers telt op socialmediaplatform X, zal de Bitcoin koers een enorme stijging tegemoet zien tot $110.000 – $130.000 begin volgend jaar.

Dit optimistische vooruitzicht is gebaseerd op een zogenoemd ‘cup-and-handle’ patroon dat al sinds 2021 in de maak is. Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt het patroon op een een kopje met een handvat. Het wordt beschouwd als een bullish patroon, die zich momenteel in de laatste fase voorafgaand aan de opwaartse uitbraak zou bevinden.

Bitcoin is een ‘tikkende tijdbom’, dit is waarom

De crypto-analist Nestay beschrijft Bitcoin als een “tikkende tijdbom” die klaar lijkt te zijn voor een explosieve prijsstijging. 

Hij baseert deze voorspelling op verschillende signalen. Ten eerste wijst hij op de samentrekkende Bollinger Bands Width (BBW) sinds juni, wat wijst op afnemende volatiliteit. Daarnaast tonen momentumoscillatoren zoals de Stochastic RSI en de Relative Strength Index (RSI) dat Bitcoin momenteel oververkocht is. Ook bevindt de Crypto Fear & Greed Index zich in de ‘angst’ zone, wat historisch gezien vaak een voorbode is van een opwaartse beweging.

Verder benadrukt Nestay de stijgende wereldwijde liquiditeit, wat in het verleden vaak hand in hand ging met een stijgende Bitcoin koers.

Voor nu heeft de Bitcoin koers het echter nog altijd erg zwaar. De munt is gisteravond hard gedaald waardoor het zich nu weer ruim onder de $60.000 bevindt. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $58.700.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’