Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers op weg naar beste weekafsluiting in 3 maanden tijd

De Bitcoin koers steeg op vrijdag, nadat bekend werd dat de favoriete inflatie-meter van de Federal Reserve lager uitviel dan verwacht. Uiteindelijk kwam de Core PCE Price Index binnen op 5,1 procent, terwijl de markt had ingezet op een score van 5,2 procent. Meteen na die positieve meevaller begon de Bitcoin koers aan een klimmetje.

Bitcoin staat met 9,33 procent in de plus

Met de huidige koers van 20.944 dollar staat Bitcoin ten opzichte van precies 7 dagen geleden met 9,33 procent in de plus. Als Bitcoin dit vol weet te houden tot het einde van de week, dan scoort het daarmee de grootste wekelijkse stijging sinds 3 maanden. De belangrijkste test komt echter volgende week, als de Federal Reserve samenkomt voor hun volgende rentevergadering.

Bitcoin koers 29 oktober
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De meeste marktparticipanten verwachten voor die vergadering een renteverhoging van 0,75 procent. Dat is dan ook niet het spannende gedeelte van de bijeenkomst. Het belangrijkste moment komt daarna, als Federal Reserve voorzitter Jerome Powell een toespraak zal geven over december en de periode daarna.

Voor nu lijkt het dus wachten op woensdag 2 november, voordat Bitcoin weer in beweging komt. Op dit moment is dat de belangrijkste data voor de markt en lijkt het onwaarschijnlijk dat we nog veel volatiliteit zullen zien tot dat moment. Aan de andere kant is het weekend en is de liquiditeit op dit moment laag, wat het mogelijk maakt dat Bitcoin wat gaat schommelen.

Alleen goud onderuit

Als we kijken naar de traditionele markten, dan heeft alleen goud het op dit moment zwaar. Het blinkende edelmetaal moest gisteren sluiten op 1.648 dollar en daarmee op een min van 0,8 procent. Zowel Bitcoin, Ethereum als de traditionele financiële markten kregen het juist voor elkaar om met een plus te sluiten. De S&P 500 mocht het zelfs met een plus van 2,5 procent doen, wat een zeldzaam hoge score is voor de aandelenindex.

In die zin doen aandelen het op dit moment beter dan Bitcoin, al begint daar langzaam verandering in te komen. Het begint er steeds meer op te lijken dat Bitcoin de bodem achter de rug heeft, al hangt dat in grote lijnen van de Federal Reserve af. Als die hun strenge rentebeleid langer doorzetten dan verwacht, dan is het goed mogelijk dat we nog meer pijn te verwerken krijgen.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten