Bitcoin (BTC) Whale
Bitcoin

Bitcoin koers remt af, omdat whales winst pakken

Als we de analisten van CryptoQuant mogen geloven, dan nemen whales op dit moment winst om te profiteren van de gigantische stijging die Bitcoin sinds de start van 2023 meemaakte. Vanaf het begin van het jaar is Bitcoin met 72,79 procent opgesprongen naar de huidige koers van 28.500 dollar. Vannacht werd zelfs even de koers van 29.000 dollar doorbroken.

Whales nemen winst

Na weken van koersstijgingen lijkt de blockchain ons nu te laten zien dat het mogelijk tijd is voor een pauze. Whales, entiteiten die over het algemeen grote hoeveelheden Bitcoin bezitten, beginnen namelijk wat te verkopen om winsten te realiseren.

Wat dat betreft bestaat er een kans dat we de komende dagen gaan dalen. “On-chain data laat zien dat er drie omstandigheden zijn die relevant zijn in de context van de huidige rally”, aldus CryptoQuant in een notitie aan CoinDesk.

“Korte termijn holders nemen winst op de grootste winstmarge in meer dan één jaar tijd. Er is een flinke toename in de uitgave-activiteit van grote Bitcoin holders (whales) en een kleine afname van hun holdings. Ook begint de koers langzaamaan overgewaardeerd te raken”, zo schreef CryptoQuant volgens CoinDesk in de notitie.

Short Term Output Profit Ratio

Data van de Short Term Output Profit Ratio tool van CryptoQuant, wat de verhouding tussen de ontvangen prijs en de betaalde prijs van assets berekent die tussen 1 uur en 155 dagen op hetzelfde adres stonden, piekte boven de 1 afgelopen week.

Dat betekent over het algemeen dat investeerders Bitcoin met winst verkopen. Immers om een score van 1 te behalen moet de ontvangen prijs hoger zijn dan de prijs die voor de asset betaald is.

Whale wallets laten zien dat er in totaal 320.000 Bitcoin in beweging zijn gebracht of uitgegeven door grote entiteiten te afgelopen week. Ondanks dat zegt CryptoQuant dat we “duidelijk in een bullmarkt” zitten. Daarmee lijken ze te suggereren dat de zorgen op de korte termijn niet relevant zijn voor de lange termijn.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken