Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers schiet met 4,5% omhoog naar $67.000

Bitcoin is vannacht aan een plotselinge opmars naar 67.000 dollar begonnen. In de vroege uren van vrijdagmorgen piekte de stijging op ongeveer 67.400 dollar voor een totale stijging van 4,50% vanaf de koers van 64.400 dollar van gisteravond.

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

De exacte reden voor de stijging van de Bitcoin koers is op dit moment onduidelijk. Aan de Amerikaanse beurs ligt het in ieder geval niet. Die eindigde gisteren in het rood en veel grote techspelers daalden ook in de na-handel op Wall Street.

Wat dat betreft gaat het om een stijging die op dit moment nog helemaal Bitcoin-eigen is. Ook de rest van de cryptomarkt staat vandaag in het groen, zij het met minder overtuiging dan Bitcoin.

Ethereum moet het bijvoorbeeld doen met een stijging van 2,66% terwijl BNB en Solana stijgingen van 3,05% en 3,90% noteren op het moment van schrijven.

De meest waarschijnlijke uitleg is dat de verkoopdruk is weggevallen, na een paar dagen van dalingen. Uiteindelijk bereikte de Bitcoin koers gisteren een lokale bodem van ongeveer 63.500 dollar.

Belangrijke dag vandaag

Vandaag belooft in ieder geval een belangrijke dag te worden voor Bitcoin. Het is vandaag namelijk weer tijd voor de PCE Price Index, de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

De verwachting is de de Core-variant van de PCE Price Index met een maandstijging van 0,1% binnenkomt. Daarmee zou het gemiddelde van de afgelopen 3 maanden op een jaarinflatie van minder dan 2,0% uitkomen.

Daarmee zou deze inflatiemeter vanuit dat perspectief al onder de doelstelling van de Federal Reserve van een inflatie van 2,0% uitkomen.

Ook staat er dit weekend een grote Bitcoin-conferentie in de Verenigde Staten op het programma. Met groot bedoelen we ook echt groot, want onder andere Donald Trump staat op het programma als spreker.

Het wordt interessant om te zien wat hij te vertellen heeft over Bitcoin. Mogelijk zien we de koers stijging vanwege de hoge verwachtingen omtrent zijn optreden van komende zaterdag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?