Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin koers schiet naar $61.000 – wat is er aan de hand?

De Bitcoin koers schiet omhoog en staat op het moment van schrijven op 61.300 dollar. Daarmee staat er voor de afgelopen 24 uur een stijging van 4,86% op de borden.

Analisten zijn meteen optimistisch, omdat de verkoopgolf voorbij zou zijn en de Amerikaanse verkiezingen en de wereldwijde liquiditeit de volgende grote drijfveren voor de koers moeten zijn.

Stijging van de wereldwijde liquiditeit

Meerdere analisten merken op dat de wereldwijde liquiditeit momenteel in de lift zit en mogelijk aan een opwaarts patroon is begonnen.

Ook de pseudonieme analist Kook is bullish over Bitcoin op dit moment. “De wereldwijde liquiditeit schiet eindelijk omhoog. Gaan we de grootste bullrun ooit zien in 2025?”, zo voegt Kook toe.

Macro-econoom Lyn Alden is “niet echt verrast” over het gebrek aan koersactie, omdat de wereldwijde liquiditeit de afgelopen twee jaar redelijk vlak was. Nu zien we daar verandering in komen en schiet de Bitcoin koers meteen omhoog.

Alden gelooft dat we in 2025 in een meer pro-liquiditeit klimaat terechtkomen. Dat zou dan ook het moment moeten zijn dat Bitcoin voorbij zijn all-time high van ongeveer 73.800 dollar schiet.

Amerikaanse verkiezingen cruciaal voor Bitcoin

Matthew Sigel van VanEck claimt op hetzelfde moment dat de Amerikaanse verkiezingen weer cruciaal zijn voor de Bitcoin koers. Zijn redenatie daarvoor is een beetje vreemd. Daaruit blijkt juist het tegenovergestelde.

Hij zegt namelijk dat de markt “zich moet realiseren dat welke kandidaat ook wint, we opnieuw vier jaar van roekeloos fiscaal beleid krijgen.”

Met fiscaal beleid bedoelen we het begrotingsbeleid van in dit geval natuurlijk de Verenigde Staten. Sigel verwacht dus dat we met zowel Harris als met Trump gigantische begrotingstekorten zullen zien in de Verenigde Staten.

Dat is in principe een klimaat waarin Bitcoin goed vaart, omdat dat voor inflatie zorgt en een deel van dat kapitaal altijd richting de digitale munt zal vloeien. Vandaag zijn we in ieder geval goed begonnen en staat Bitcoin weer op een mooie plus van ruim 4 procent over de afgelopen 24 uur.

Gaan we in 2024 of 2025 nog een all-time high maken? Wat denk jij?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten