Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers schiet naar $66.000 – blijven we nu stijgen?

De Bitcoin koers schoot vandaag naar 66.000 dollar en het positieve momentum lijkt weer helemaal terug. Op 5 juli bereikte Bitcoin nog een bodem van 53.500 dollar en 12 dagen later staan we ruim 12.500 dollar hoger voor een stijging van 23,36%.

Waarom stijgt Bitcoin op dit moment zo hard?

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Hoog tijd voor een stijging?

Als eerste zijn de macro-economische omstandigheden al weken aan het verbeteren voor Bitcoin. De inflatie in de Verenigde Staten koelt af, net als de arbeidsmarkt en de algemene economie. Daardoor komen de renteverlagingen van de Federal Reserve dichterbij.

We begonnen dit jaar met een onmogelijk groot optimisme over het rentebeleid van de Federal Reserve. Volgens de futuresmarkt zou de Fed 6-7 renteverlagingen doorvoeren in 2024.

Gedurende het eerste kwartaal begon echter de inflatie op te lopen en verdween dat optimisme als sneeuw voor de zon. Plotseling waren er weer analisten die over nieuwe renteverhogingen speculeerden.

Inmiddels is de inflatie weer aan het dalen, koelt de Amerikaanse economie af en wordt iedereen weer optimistisch over het rentebeleid van de Federal Reserve.

In het kader daarvan was het al vreemd dat Bitcoin zo slecht presteerde de afgelopen weken. Zeker als je bedenkt dat aandelen wel grote rendementen behaalden. De bovenstaande grafiek laat zien hoe de prestaties van Bitcoin de afgelopen weken dramatisch waren ten opzichte van aandelen en goud.

Wat te verwachten van Bitcoin in de tweede helft van 2024?

Wat we de tweede helft van 2024 van Bitcoin kunnen verwachten is op voorhand natuurlijk lastig te zeggen. Fundamenteel gezien ziet het er op dit moment overwegend positief uit.

Bitcoin lijkt eindelijk te reageren op de positieve ontwikkeling van het macro-economische plaatje en ook de potentiële uitverkiezing van Donald Trump lijkt in theorie positief voor de digitale munt. Donald Trump staat bekend om zijn “Trumponomics”, wat kort samengevat neerkomt op lage rentes en weinig belasting betalen.

Over de gehele linie lijken centrale banken zich op te maken voor een nieuwe cyclus van renteverlagingen. Het tempo daarvan hangt natuurlijk af van de ontwikkeling van de inflatie, maar ook van de gezondheid van de economie.

Als de Amerikaanse economie heel snel afkoelt, dan moet de rente mogelijk wat sneller omlaag. Dat is een scenario wat nog altijd mogelijk is. Door het vooruitzicht van die renteverlagingen stijgen de koersen van staatsobligaties.

Die staatsobligaties vormen vaak het onderpand voor leningen (kredietcreatie/geldcreatie) en de stijging van de waarde van die obligaties is goed voor de wereldwijde liquiditeit – de hoeveelheid kapitaal in het financiële systeem die beschikbaar is voor investeringen.

Als die blijft stijgen (oranje lijn), dan kan dat weleens voor spectaculaire ontwikkelingen op de markt zorgen gedurende de tweede helft van 2024. In de basis ben ik bullish over Bitcoin en aandelen voor H2 2024. Dat zou veranderen als de economie toch richting een recessie afglijdt.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?