Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers schiet plotseling boven de $69.000 uit

De Bitcoin koers is op 4 april met ruim 4.000 dollar gestegen. Als we Daan Crypto Trades mogen geloven is dat voor een groot deel te danken aan gigantische vraag op de spotmarkt van Bitcoin. De spotmarkt is de plek waar “gewone investeerders” direct Bitcoin kopen voor dollars of andere assets. Het gaat dan dus niet om derivaten of andere afgeleiden van Bitcoin.

Spot-gedreven rally voor Bitcoin

Skew, een andere populaire analist, merkt ook op dat de stijging van Bitcoin vooral het gevolg was van de actie op de spotmarkten. “Tot nu toe is het duidelijk spot-gedreven koersactie”, zo vertelt hij aan zijn volgers op Twitter.

Als we boven de 69.000 dollar waren gebleven, dan zou dat volgens Skew een “gevarenzone” zijn voor de openstaande shorts. Helaas is het Bitcoin vooralsnog niet gelukt om boven dat koersniveau te blijven.

Een kort bezoek aan het niveau van 69.000 dollar werd al snel afgewezen door de bears. Dat betekent dat we vandaag weer te maken hebben met een belangrijke dag voor de digitale munt.

Kunnen de bulls opnieuw de energie vinden om de koers over het niveau van 69.000 dollar te tillen? Veel daarbij zal ook afhangen van de Spot Bitcoin ETFs, die gisteren in ieder geval weer een mooie dag draaiden.

Waarom is de koers van $69.000 zo belangrijk?

Het mag geen verrassing zijn dat de Bitcoin koers van 69.000 dollar zo belangrijk is. Dat was immers de all-time high van de vorige cyclus, wat de reden is dat handelaren daar extra naar kijken en het zich regelmatig bewijst als een koersniveau dat volatiliteit met zich meebrengt.

Tot nu toe krijgt Bitcoin veel steun van het 200 exponentiële bewegende gemiddelde op de vieruur-grafiek. Daar ligt een steun waar de Bitcoin koers al een aantal keren een mooie sprong kon maken.

Nu moeten we volgens de populaire analist Josh Rager boven het niveau van 71.000 dollar sluiten om het bullish momentum echt te herpakken en het niveau van 69.000 dollar achter ons te laten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten