Bitcoin, prijs
Bitcoin

Bitcoin koers schiet richting 31.000 dollar, bullmarkt begonnen?

De Bitcoin koers tikt momenteel binnen op 30.800 dollar en staat ook vandaag weer op een plus van 2,18 procent. Op dit moment hebben de bulls het echter lastig, want de hoeveelheid shorts boven de 30.000 dollar begint zich op te stapelen. Volgens Ali Martinez is ongeveer 60 procent van alle accounts op Binance shorts aan het openen op Bitcoin momenteel.

Correctie voor Bitcoin aanstaande?

Op basis van technische analyse verwacht de analist ook een correctie voor Bitcoin. Er is een groeiende discussie over een zogenaamd hoofd-en-schouders patroon dat zich zou ontwikkelen op de dagelijkse grafiek van Bitcoin, zo vertelt Martinez.

Uit de dagelijkse grafiek van Bitcoin haalt Martinez een verkoopsignaal dat zich vandaag weleens zou kunnen manifesteren.

De zogenaamde TD Sequential indicator toont een groene 9 kandelaar, wat normaal gesproken bearish is. Verder bereikte ook de RSI het niveau van 74,21; wat sinds maart voor correcties zorgde.

Het lijkt erop dat de Bitcoin koers gaat corrigeren, tenzij we heel snel richting de 31.560 dollar kunnen komen en daar vervolgens ook boven kunnen sluiten.

Bitcoin blijft de baas

Bitcoin pakt dit jaar fenomenale resultaten en staat ook nu op een stijging van 80 procent sinds het begin van het jaar. De grootste munt van de markt blijft de rest zijn hielen laten zien, ondanks de uitdagingen op macro-economisch gebied.

Het feit dat Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar op het hoogste niveau in 16 jaar tijd zijn aangekomen lijkt de Bitcoin koers niet zo te beïnvloeden momenteel.

Hoe kan het toch dat Bitcoin het momenteel zo goed doet? Dat lijkt vooral te maken te hebben met de Spot Bitcoin ETF die in aantocht is.

Na het nep-nieuws van Cointelegraph lijkt de markt in te zien hoe belangrijk dat nieuws is voor de Bitcoin koers.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers