Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin koers schiet voor het eerst in 1,5 jaar $40.000 voorbij

De Bitcoin koers is voor het eerst sinds april 2022 voorbij de 40.000 dollar geschoten. Op het moment van schrijven staat er zelfs een koers van 40.700 dollar op de borden. Er werd vannacht zelfs al even geflirt met de Bitcoin koers van 41.000 dollar.

Is dit dan het moment dat de volgende bullmarkt begint of komt er nog een correctie aan?

140 procent sinds 1 januari

De huidige koers markeert voor Bitcoin ook meteen de hoogste koers van 2023. Vanaf het begin van het jaar is de Bitcoin koers van 140 procent gestegen en alles gaat langzaam weer de goede kant op.

We moeten echter niet vergeten dat we nog altijd ~42 procent onder de all-time high van 69.000 dollar bungelen.

Als we Markus Thielen van Matrixport mogen geloven, dan is dit echter pas het begin. Hij verwacht een Bitcoin koers van 60.000 dollar in april 2024 en richting het einde van het jaar zelfs een Bitcoin van 125.000 dollar.

“Historisch gezien zijn de jaren waarin de blokbeloning voor Bitcoin miners halveert bullish voor de koers”, aldus Markus Thielen.

Waarom is er zoveel hype?

De hype die momenteel rondom Bitcoin hangt lijkt vooral het gevolg van het enthousiasme over de lancering van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

Het felgebeerde beleggingsproduct lijkt steeds dichterbij te komen en dat stemt de markt meer dan optimistisch over de nabije toekomst van de digitale munt, zo blijkt uit de gigantische koersexplosies die we momenteel zien.

Iedere dip wordt razendsnel opgekocht en de koers blijft heel rustig omhoog klimmen, wat redelijk zeldzaam is voor Bitcoin. Meestal valt de koers ook nog hard naar beneden gedurende dit soort klimmetjes, maar daarvan lijkt nu helemaal geen sprake.

De koers van 40.000 dollar is doorbroken voor Bitcoin en nu kunnen de ogen omhoog gericht worden naar nog hogere koersen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’