Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Bitcoin koers schiet voorbij 46.000 dollar, maar waarom?

De Bitcoin koers schoot in de nacht van donderdag op vrijdag omhoog met 3,84 procent en komt momenteel binnen op 46.226 dollar. Daarmee staat er over de afgelopen week een stijging van 7,18 procent op de borden. Wat is er aan de hand met Bitcoin en waarom zijn we zo gestegen?

Spot Bitcoin ETFs stelen de show

Het lijkt erop dat we langzaam het positieve effect van de Spot Bitcoin ETFs beginnen te zien. HODL15Capital, die doorgaans heel betrouwbaar is, schat dat er gisteren sprake was van een netto-instroom van 200 miljoen dollar in de Spot Bitcoin ETFs.

Een netto-instroom betekent dat er meer Bitcoin gekocht dan verkocht zijn. Grayscale zorgde gisteren opnieuw voor een uitstroom van 102 miljoen dollar, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de rest van de ETFs.

Zo kende ARK Invest een instroom van 86 miljoen dollar, BITB een instroom van 60 miljoen dollar, FBTC een instroom van 128 miljoen dollar en HODL een instroom van 10 miljoen dollar.

Voor BlackRock zijn de cijfers nog niet bekend, maar HODL15Capital denkt dat de cijfers met de investeringsgigant erbij ruimschoots de 200 miljoen dollar zullen passeren. Dat zou weleens de reden kunnen zijn voor de stijgingen van Bitcoin.

Bitcoin koers toont grote correlatie met ETF-stromen

Dat de Bitcoin koers in de plus staat vandaag is geen grote verrassing. Het lijkt er namelijk op dat de Spot Bitcoin ETFs een grote correlatie hebben met het koersverloop van de digitale munt.

Zo schat The Rational Root (een Nederlandse analist) dat er gisteren sprake was van een totale instroom van 3.250 Bitcoin in de Spot Bitcoin ETFs gisteren. Zoals je kunt zien vertalen die instromen zich vaak in stijgingen van de Bitcoin koers.

Wat dat betreft beginnen de ETFs echt hun kracht te laten zien en begint de Bitcoin koers daar eindelijk van te profiteren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?