Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin koers staat op punt van historische stijging naar $92.000

De Bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen week een grote comeback gemaakt, met vrijdag als absoluut hoogtepunt. Die dag schoot Bitcoin namelijk met bijna 5% de lucht in waardoor het voor het eerst in meer dan twee weken weer het belangrijke level van $60.000 heroverde.

Volgens veel analisten is de recente koersstijging slechts een voorproefje van wat we de komende maanden kunnen verwachten. Historisch gezien staat het laatste kwartaal in halving-jaren namelijk garant voor vuurwerk. 

3 groene maanden voor BTC op komst?

De Bitcoin koers bevindt zich al een halfjaar in een neerwaartse sleur, maar met het herwinnen van $60.000 is een belangrijke eerste stap gezet naar een nieuwe weg omhoog. Hoewel de digitale munt nog niet helemaal uit de problemen is, durven veel analisten vol goede moed vooruit te kijken naar de laatste maanden van het jaar.

Zoals Quinten Francois, auteur van De Bitcoin Revolutie, vandaag aantoonde op socialmediaplatform X, heeft Bitcoin een opvallend trackrecord in de laatste kwartalen van halving-jaren.

Bitcoin heeft drie keer eerder een halving meegemaakt – in 2012, 2016 en 2020 – en iedere keer schitterde de munt in het vierde kwartaal met drie achtereenvolgende groene maanden. In 2020 steeg Bitcoin in totaal met 168,9%, in 2017 met 58,4% en in 2012 met 97,7%. Dat brengt een gemiddelde stijging van 108,3%.

Hoewel in het verleden behaalde resultaten natuurlijk geen garantie bieden voor de toekomst, is het een interessante trend dat zich in de prille geschiedenis van Bitcoin voordoet. 

BTC koers kan naar $92.000

Volgens de populaire crypto-analist Titan of Crypto staat Bitcoin mogelijk aan de vooravond van een grote rally richting $92.000. Recent heeft Bitcoin zijn 50-weeks voortschrijdend gemiddelde opnieuw getest, wat in het verleden telkens leidde tot een stijging van minimaal 40%. Gemiddeld steeg Bitcoin zelfs met 71% na zo’n test. Als de geschiedenis zich herhaalt, kan de koers in dit geval oplopen tot $92.000.

Hoewel veel investeerders zich zorgen maken om het feit dat Bitcoin nu na bijna vijf maanden na zijn meest recente halving nog altijd niet zijn bullmarkt is begonnen. De pseudonieme on-chain analist Checkmate stelde gisteren echter zijn bijna 100.000 X-volgers gerust dat de munt zich ‘’op precies dezelfde plek bevindt als de laatste twee cycli sinds het dieptepunt’’.

Bitcoin kopieert vooralsnog dus zijn eerdere cycli, wat de hoop op een naderende bullmarkt levendig houdt. Mocht de geschiedenis zich verder herhalen, dan zouden we weleens enkele hele mooie maanden tegemoet kunnen gaan.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten