crash
Bitcoin

Bitcoin koers stagneert: waarom stijgen we niet verder?

De Bitcoin koers klom de afgelopen weken op een razend tempo omhoog vanaf de bodem van 53.500 dollar van vrijdag 5 juli. We schoten omhoog tot 68.500 dollar, maar daarna verloren de bulls het momentum. Wat is er aan de hand met Bitcoin en waarom stijgen we niet verder?

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Cijferseizoen van start op Wall Street

We zijn op Wall Street begonnen met het seizoen van de kwartaalcijfers en het is goed mogelijk dat de markt daar de resultaten van afwacht.

De Bitcoin koers beweegt (meestal) redelijk synchroon met de aandelenmarkt. Het begin van 2024 was explosief en fantastisch voor aandelen, met name gedreven door de hype rondom kunstmatige intelligentie en Nvidia als de absolute koning.

Na de bel waren Tesla en Google als eerste aan de beurt om hun cijfers te delen. De cijfers van Tesla vielen duidelijk tegen, waarna de koers met 8% daalde in de na-handel. Google kwam eigenlijk met hele aardige cijfers, maar het aandeel daalde met 3%.

We moeten echter niet vergeten dat Tesla en Google een periode van gigantische stijgingen achter zich hebben. In aanloop naar de kwartaalcijfers stegen zij allebei flink.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor grote namen als Nvidia, Apple en Amazon. De verwachtingen omtrent dergelijke bedrijven zijn ook daarom extreem hooggespannen. Wat dat betreft is het niet vreemd dat we moeilijkheden zien op de markt en de bullrun wellicht even tot stilstand komt.

Daar kan Bitcoin ook last van krijgen, omdat de meeste investeerders de digitale munt beschouwen of behandelen als een soort tech-aandeel; als een soort gok op de toekomst.

Positieve ontwikkelingen voor Bitcoin

Hoewel de Bitcoin koers nu stagneert en het cijferseizoen mogelijk voor wat extra vertraging zorgt, ziet het macro-economische plaatje er overwegend groen uit voor Bitcoin.

De inflatie in de Verenigde Staten neemt af en daar kunnen we komende vrijdag weleens extra bevestiging van krijgen. Dan is het namelijk weer tijd voor de PCE Price Index, de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve.

Voor de Core-variant verwachten analisten een maandstijging van 0,1% waardoor deze geannualiseerd onder de 2,0% uitkomt. Dat is precies waar de Federal Reserve deze inflatiemeter wil hebben.

Dat is bullish voor Bitcoin, omdat een verdere afkoeling van de inflatie betekent dat we mogelijk op korte termijn (september) de eerste renteverlaging kunnen verwachten van de Amerikaanse centrale bank; en we er in het vervolg van 2024 nog één of twee kunnen zien.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?