Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt hard voorbij $61.000 in aanloop naar cruciaal rentebesluit

De prijs van Bitcoin (BTC) maakte gisteren een historische sprong van bijna 6% in heel korte tijd. Als gevolg werd de munt voor het eerst in weken weer boven de $61.000 verhandeld. 

Inmiddels is Bitcoin weer wat teruggezakt, maar het belooft een volatiele dag te gaan worden. Vanavond kondigt de Amerikaanse centrale bank namelijk aan met hoeveel zij de rente gaan verlagen, en de markt is er nog altijd niet over uit wat het gaat worden.

BTC koers stijgt 6% in korte tijd

Bitcoin verloor zondagavond zijn grip op het belangrijke psychologische level van $60.000, maar inmiddels lijkt het deze te hebben herwonnen.

Maandagavond bereikte de Bitcoin koers een dieptepunt van $57.500, maar vanaf diep in de nacht vond de munt weer zijn weg omhoog. Na een stijging van enkele procenten nam Bitcoin rond het middaguur een tussenpauze rond $59.000.

Aan het einde van de middag schoot Bitcoin uit het niets met bijna 6% de lucht in. Om 16:00 uur droeg Bitcoin een waarde van $58.000, maar om 17:20 uur stond de koers op een piek van $61.300. 

Rond $61.500 ligt een sterke weerstandszone voor Bitcoin en dat hebben de bulls gemerkt. Mocht deze grens alsnog gepasseerd worden, dan is het zaak om boven de $65.000 uit te stijgen. Als dat lukt, dan zou Bitcoin voor het eerst in een halfjaar een higher high neerzetten, waarmee een positieve trendommeer gerealiseerd zou worden.

Bitcoin houdt inmiddels al een halve dag stand boven de $60.000, wat een bemoedigend teken is. In het geval Bitcoin alsnog onder de $60.000 duikt, zou de zone rond $58.000 redding kunnen bieden. 

Een belangrijke katalysator voor Bitcoin’s explosieve prijsstijging van gisteren lijkt te kunnen worden gevonden bij de Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Eerder vandaag (interne link naar mijn eerdere artikel van vandaag) kon je lezen dat de beursfondsen gisteren een netto-instroom van $186,8 miljoen zagen.

Volatiele cryptomarkt verwacht vandaag

De kans is groot dat we vandaag een volatiele cryptomarkt op ons bord krijgen. Het belooft namelijk een spannende dag te worden, gezien het nieuwe Amerikaanse rentebesluit van vanavond.

Momenteel verwacht 61% van de futuresmarkt dat er een zeldzame renteverlaging van 0,50% aangekondigd wordt. Het restant denkt dat de rente met 0,25% wordt teruggebracht. Hoewel een grotere renteverlaging in theorie bullish is voor Bitcoin, zou dit op de korte termijn paniek en angst kunnen veroorzaken op de financiële markten voor een aanstaande recessie.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins