Bitcoin prijs stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt met 3,7% naar $67.650: Analist voorspelt nieuwe recordhoogte

De koers van Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 3,7%cat gestegen en staat op het moment van schrijven op $67.650. Volgens de bekende cryptocurrency-analist Rekt Capital zou de grootste digitale munt de komende weken nog veel verder kunnen stijgen.

Op zijn YouTube-kanaal legt Rekt Capital uit dat de BTC-koers binnenkort mogelijk een poging zal doen om de vorige recordhoogte van $73.700 te doorbreken.

BTC gaat spoedig de $70.000 weerstand testen

In zijn video bespreekt hij belangrijke weerstandsniveaus, waaronder $70.000 en $71.000. Als Bitcoin deze grenzen weet te overwinnen, kan dit volgens hem een sterk signaal zijn dat een parabolische koersrally aanstaande is:

“De weerstand rond $70.000 wordt opnieuw getest. Dit kan de overgang betekenen van een heraccumulatiefase naar de parabolische fase van de cyclus,” aldus Rekt Capital.

Nieuwe Bitcoin-record in maart?

Als de verwachte parabolische rally de komende weken start, zou de piek van deze stijging mogelijk rond maart volgend jaar kunnen liggen. Rekt Capital baseert deze voorspelling op historische gegevens, waaruit blijkt dat Bitcoin gemiddeld 330 dagen na de halving een hoogtepunt bereikt. Dit zou dus neerkomen op maart 2025.

Hij geeft echter aan dat de piek ook eerder kan optreden, namelijk zo’n 250 dagen na het vorige all-time high van BTC. In dat geval zou de top al aan het begin van 2025 bereikt kunnen worden.

Hoe ver kan Bitcoin stijgen?

Hoewel Rekt Capital in zijn video geen specifieke prijsdoelen noemt, denken andere analisten dat Bitcoin boven de $100.000 zou kunnen stijgen. Dit zou een groei van bijna 50% betekenen ten opzichte van de huidige koers.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Tesla verplaatst $765 miljoen aan Bitcoin, grote verkoop op komst?
Interview Kraken CTO over de toekomst van Bitcoin, crypto en AI
Bitcoin ETF’s halen $371 miljoen binnen, koers passeert $67.000
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk