Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stijgt naar $17.300, kan het de lijn omhoog vasthouden?

De Bitcoin koers lijkt langzaam maar zeker de weg naar boven in te zetten. We zijn de nieuwe week in ieder geval gestart met een stijging van ruim 2 procent, die de koers op 17.300 dollar brengt. Is de koers van 17.000 dollar de nieuwe 16.000 dollar voor Bitcoin?

Toespraak van Jerome Powell

De stijgingen lijken voort te komen uit de toespraak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell van afgelopen week. Hierin was hij behoorlijk mild over de toekomstige renteverhogingen. Op 14 december komt de Amerikaanse centrale bank bijeen om een nieuw rentebesluit te nemen. De verwachting is dat ze op die vergadering het tempo van de renteverhogingen al verlagen.

Waar we de afgelopen vergaderingen een renteverhoging van 0,75 procent voor de kiezen kregen, staat er voor nu een verhoging van 0,50 procent op het programma. Althans, dat is de verwachting voor nu. Het lijkt erop dat de Federal Reserve zich ook zorgen begint te maken over zijn eigen agressieve renteverhogingen.

Het daadwerkelijke effect daarvan moet nog blijken. Als de Federal Reserve vandaag de rente verhoogt met 5 procent, dan voelt de economie dat niet meteen. De economie voelt dat pas zodra individuen, bedrijven en de overheid hun schulden moeten herfinancieren. Dat moment komt steeds dichterbij.

20.000 dollar in aantocht?

In een email aan Coindesk, laat Joe DiPasquale van BitBull Capital weten dat de markt positief reageerde, maar dat het nu pas gaat beginnen. “We moeten eerst maar eens kijken of Bitcoin zich boven de 17.000 dollar kan handhaven, om daarna mogelijk de 20.000 dollar te testen. Als dat lukt kunnen we aan een duurzaam herstel denken”, aldus DiPasquale. Met een duurzaam herstel bedoelt hij uiteraard een verdere stijging boven de 20.000 dollar.

Als DiPasquale naar beneden kijkt, dan ligt zijn focus vooral op de koers van 16.000 dollar. Als Bitcoin die grens verliest, dan bestaat er een kans dat we verder zakken en de bearmarkt nog een duistere staart krijgt. Wat dat betreft is het te hopen dat Bitcoin zich op dit koersniveau kan handhaven en dat de bulls eindelijk eens wat weerstand bieden tegen de beren.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten