Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt tot $43.000 – Dit is waarom

Bitcoin (BTC) heeft een indrukwekkende stijging doorgemaakt, waarbij het de belangrijke $43.000 grens heeft doorbroken. Deze stijging is opmerkelijk gezien het een aantal uur geleden nog rond de $41.735 werd verhandeld. Maar wat drijft deze plotselinge opwaartse beweging in de Bitcoin koers? In dit artikel zoeken we het uit.

Vermindering uitstromen Grayscale Bitcoin ETF

Een belangrijke factor in de recente stijging van de Bitcoin-koers lijkt de afname van de uitstromen uit de Grayscale Bitcoin ETF te zijn. Uit marktanalyses van Arkham blijkt dat Grayscale vandaag 6.900 BTC naar Coinbase heeft overgebracht, wat overeenkomt met een waarde van $289,5 miljoen.

Deze hoeveelheid is aanzienlijk minder dan de gemiddelde dagelijkse uitstroom van de afgelopen week, die $530,2 miljoen bedroeg. Dit betekent een daling van meer dan 45%. Deze vermindering in uitstromen wordt door de cryptogemeenschap gezien als een positief teken, wat mogelijk bijdraagt aan de koersstijging.

Groot aantal short liquidaties

Een ander belangrijk element in de recente stijging van de cryptomarkt is de toename van liquidaties, met name van shortposities. Volgens gegevens van Coinglass is er in de afgelopen 24 uur voor $120,54 miljoen aan liquidaties geweest, waarbij een groot deel daarvan uit shortposities bestond. Deze trend is ook zichtbaar op kortere termijnen; in de laatste vier uur werd bijvoorbeeld een aanzienlijk bedrag geliquideerd, waarvan het merendeel uit shortposities bestond.

De hoge aantallen liquidaties van shortposities zijn positief nieuws voor de Bitcoin koers. Dit komt doordat een liquidatie van een shortpositie vaak resulteert in het kopen van Bitcoin om de positie te sluiten. Dit kan de vraag naar Bitcoin verhogen en bijdragen aan een stijging van de prijs. Bovendien, als bearish speculanten gedwongen worden hun posities te sluiten door stijgende prijzen, kan dit een signaal zijn van een ommekeer in marktsentiment, wat leidt tot meer vertrouwen en bullish gedrag onder beleggers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’