Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stijgt na goed nieuws weer tot 20 duizend dollar

De Bitcoin koers is vandaag voor het eerst in vijf dagen weer tot boven de 20 duizend dollar gestegen. Volgens verschillende analisten is de Amerikaanse vakantiedag ‘Independence day’ de oorzaak van de winst. Niet alleen de Bitcoin prijs is trouwens gestegen. Ook de Ethereum koers ligt weer boven de $1.100.

Bitcoin grafiek begint er eindelijk weer positief uit te zien

Rond 17:00 Nederlandse tijd steeg de Bitcoin koers naar een dagelijks hoogtepunt van $20.100. Dat is het hoogste niveau sinds 30 juni. Dit weekend zakte de prijs tot onder de $19.000, maar deze correctie is vandaag weer ongedaan gemaakt.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Volgens een populaire crypto analist, genaamd Matthew Hyland, begint de Bitcoin grafiek er ook eindelijk weer wat beter uit te zien. Hij vertelt dat Bitcoin met succes een ‘Bullish Divergence’ op de daggrafiek heeft gecreëerd. Dit voor de eerste keer sinds het onder de $20.000 is gezakt.

Whales plaatsen grote Bitcoin kooporders

Het analysehulpmiddel genaamd Whalemap laat ook een positief signaal zien. Het hulpmiddel laat namelijk zijn dat grote whales veel Bitcoin kopen rond het $19.200 niveau. Dit zorgt voor een sterke ondersteuning.

Volgens analisten is het een goed teken dat grote investeerders grote kooporders plaatsen direct onder het $20.000 niveau, en er niet voor hebben gekozen om te wachten tot een prijsniveau van $16.000 of lager. Al met al is vandaag dus positieve dag voor crypto investeerders. De vraag is echter of de cryptomarkt de prijsstijging door kan zetten, of dat de koersen toch weer terugzakken.

Bitcoin nieuws

Bitcoin miner Bitfarms maakt $142 miljoen verlies, maar aandeel stijgt met 8,5% Bitcoin miner Bitfarms maakt $142 miljoen verlies, maar aandeel stijgt met 8,5%
Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven
Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten