Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin koers test cruciale grens van $64.000: gaat de opwaartse trend verder?

De Bitcoin-koers bleef in oktober relatief stabiel, maar vandaag lijkt er weer beweging te komen nu de grootste cryptocurrency de grens van $63.000 heeft doorbroken. Om deze bullrun echter voort te zetten, moet Bitcoin eerst een belangrijk weerstandsniveau overwinnen.

$64.000 is cruciaal weerstandsniveau, aldus analist

In een recente analyse op CryptoQuant voorspelt de pseudonieme analist ShayanBTC dat $64.000 en $55.000 de twee belangrijkste niveaus zijn waarop BTC-investeerders de komende dagen moeten letten.

Deze voorspelling is gebaseerd op de Realized Price Unspent Transaction Output (UTXO)-leeftijdsgroepen, een on-chain-metric die inzicht biedt in het marktsentiment door het koopgedrag van investeerders te analyseren op basis van hoe lang ze hun Bitcoin vasthouden.

De rol van UTXO-leeftijdsgroepen

UTXO-leeftijdsgroepen laten zien tegen welke gemiddelde prijs Bitcoin-houders hun munten hebben gekocht en hoelang ze deze vasthouden. De belangrijkste leeftijdsgroepen in deze analyse zijn de korte termijn houders (3 tot 6 maanden) en de lange termijn houders (6 tot 12 maanden).

ShayanBTC wijst erop dat de gerealiseerde prijzen van deze groepen in het verleden hebben gediend als belangrijke steun- en weerstandsniveaus. Wanneer de Bitcoin-koers moeite heeft om door de gemiddelde aankoopprijs van deze groepen te breken, kan dit wijzen op een mogelijke bearish trend.

Hij voegde toe: “Als Bitcoin boven deze gerealiseerde prijs uitstijgt, duidt dit op een groeiend bullish momentum, omdat nieuwe kopers bereid zijn vast te houden, zelfs op hogere niveaus.”

Wat brengt de toekomst voor Bitcoin?

Op basis van gegevens van CryptoQuant beweegt de Bitcoin-prijs momenteel tussen de gerealiseerde prijzen van korte- en langetermijnhouders. Voor kortetermijnhouders ligt de gerealiseerde prijs rond de $64.000, terwijl deze voor langetermijnhouders dichter bij $55.000 ligt.

Bitcoin lijkt nu op het punt te staan het weerstandsniveau van $64.000, dat gekoppeld is aan houders van 3-6 maanden, te testen. ShayanBTC merkt op dat als Bitcoin dit niveau succesvol weet te doorbreken, dit zou kunnen wijzen op een verdere bullish trend en mogelijk een voortzetting van de opwaartse beweging.

Mocht Bitcoin echter niet in staat zijn om door de $64.000-grens heen te breken, dan kan dit resulteren in verhoogde verkoopdruk, met een mogelijke koersdaling richting het $55.000-niveau als gevolg.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
NYDIG: Bitcoin is anders dan alle andere assets
Zoekvolume Bitcoin bereikt jaarlijks dieptepunt: waarom blijft de belangstelling achter?
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk