Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers tikt $43.800 aan, maar corrigeert nu weer

De Bitcoin koers schoot gisteren naar het niveau van 43.853 dollar, maar begon daarna plotseling aan een correctie. Die “consolidatie” bracht de koers naar 43.500 dollar en op het moment van schrijven zijn we afgedaald naar het niveau van 43.000 dollar.

Toch is er sprake van een opleving en dat lijkt alles te maken te hebben met de Spot Bitcoin ETF van Grayscale.

Rekt Capital ziet bullish vooruitzichten voor Bitcoin

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital ziet op dit moment positieve signalen in de Bitcoin grafiek.

“Bitcoin doet zijn best om de bearish divergentie in de weekgrafiek te invalideren”, zo schrijft de populaire analist op Twitter.

Hiermee doelt hij op de Relative Strength Index (RSI, onderkant grafiek) van Bitcoin op de weekgrafiek. Mocht dat lukken, dan is dat een positief signaal en kan Bitcoin mogelijk weer een aanval op de 43.800 dollar openen.

Als we zijn collega-analist Skew mogen geloven, dan is er nog meer nodig voor Bitcoin om het bullish momentum echt weer op te pakken.

Kan Bitcoin weer bullish worden?

Skew baseert zijn analyses over het algemeen op de orderboeken van Binance, het grootste handelsplatform ter wereld. Op basis daarvan doet hij uitspraken over de gezondheid van de markt en de mogelijkheden die Bitcoin heeft om te stijgen of dalen.

“De koers heeft hier veel diepere vraagdiepte (verkooporders) gevonden, wat impliceert dat er veel verkoopvolume voor ons ligt; waardoor er een hoog koopvolume nodig is om de koers terug te brengen naar de 48.000 dollar”, zo vertelde hij zijn volgers op Twitter.

Pas op het niveau van 42.000 en 40.000 dollar ziet hij weer voldoende koopkracht voor Bitcoin. Op het niveau van 38.000 dollar is er ruim voldoende vraag om de koers op dat niveau te houden, zo is zijn voorspelling.

Dit blijft echter het orderboek en dat biedt uiteraard geen garanties op succes wat betreft de analyses van Skew. Er zijn veel factoren die de koers in potentie kunnen beïnvloeden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?