Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin koers van 100.000 dollar in 2024 dankzij deze inflatiedata?

Heeft de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) de strijd tegen de inflatie gewonnen?! Deze week kwam de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve lager binnen dan verwacht. Als we de data van de afgelopen 6 maanden voor deze inflatiemeter doortrekken naar 12 maanden, dan komt deze zelfs ONDER de doelstelling van 2,0% terecht…

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers? Kan de bullmarkt nu beginnen?

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de Bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Lage inflatiecijfers zijn bullish voor Bitcoin

De markt lijkt er inmiddels helemaal van overtuigd dat de Amerikaanse centrale bank de strijd tegen de inflatie heeft gewonnen.

Waaruit blijkt dat?

Dat blijkt uit de 6 tot 7 renteverlagingen die de markt momenteel verwacht voor het jaar 2024. De Amerikaanse centrale bank zelf is wat minder optimistisch. Zij geven namelijk aan maar 3 renteverlagingen te verwachten in 2024.

De bovenstaande tabel van CME Group toont dat de markt momenteel een kans van 88% (12,4% + 75,6%) geeft aan een eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank op 20 maart 2024.

Voor het einde van 2024 verwacht de markt een rente van 3,75% – 4,00% wat een behoorlijke verlaging is vanaf de huidige 5,25% – 5,50%.

Om die reden lijkt de markt de lage inflatiedata te interpreteren als een extreem bullish signaal voor de Bitcoin koers, die hierdoor mogelijk een fantastisch 2024 te wachten staat.

Bitcoin koers van 100.000 dollar in aantocht?

Tijdens de bullrun van 2021 lag de focus voor de Bitcoin koers op de 100.000 dollar die volgens alle analisten “een zekerheidje” was. Uiteindelijk eindigden we de bullrun op 69.000 dollar, wat natuurlijk ook een prima score was voor Bitcoin.

Komend jaar lijken we echter een nieuwe poging te kunnen wagen voor de koers van 100.000 dollar.

We krijgen in januari mogelijk al de lancering van de Spot Bitcoin ETFs, wat in mijn ogen de meest bullish ontwikkeling is sinds MicroStrategy in augustus 2020 begon met het kopen van Bitcoin voor op de balans.

Vervolgens komt in april 2024 nog de volgende halving en krijgen we in maart 2024 dus mogelijk de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank, wat betekent dat andere Westerse centrale banken rond die datum ook zullen beginnen met het verlagen van de rentes.

Het enige waar we ons nog zorgen om kunnen maken is de bovenstaande grafiek. In de jaren 70 van de vorige eeuw kregen we een “tweede golf” in de inflatie nadat de Amerikaanse centrale bank de rente agressief verlaagde met 7,5% van 1974-1975…

Zou dat nu weer kunnen gebeuren of zou een recessie roet in het eten kunnen gooien? We hopen natuurlijk van niet, want die Bitcoin koers van 100.000 dollar zou wel heel mooi zijn!

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s verliezen voor derde dag op rij een godsvermogen
Bitcoin koers in afwachting van cruciale Amerikaanse banencijfers om half 3
Crypto analist Mikybull voorspelt Bitcoin koers van $120.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform