Bitcoin green, Bitcoin stijgt
Bitcoin

‘Bitcoin koers van 100.000 dollar in aantocht?’

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe probeert in een nieuwe publicatie op Twitter antwoord te geven op de vraag: Bitcoin stijgt naar 50.000 dollar en hoger, krijgen we de komende maanden een koers van 100.000 dollar te zien?”

Volgens Van de Poppe is dat de “ultieme” vraag voor Bitcoin op dit moment.

Van de Poppe over de Bitcoin koers

“De Bitcoin koers accelereert. Voor de lancering van de ETFs vond er een rally van 25.000 naar 49.000 dollar plaats. Sindsdien is het sentiment ultra-negatief geworden en speculeerde men over een Bitcoin koers van 30.000 dollar vanwege de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Maar de markten draaiden om vanaf de 39.000 dollar vanwege gigantische interesse in de Spot Bitcoin ETFs. Dat resulteerde in een piek van 53.000 dollar en een constante instroom. Wat betekent dat voor ons?”, aldus Van de Poppe.

Die vraag probeert hij op drie manieren te beantwoorden. Als eerste stelt Van de Poppe dat het sentiment volgens hem een slechte indicator is. Op de momenten dat iedereen het meest optimistisch is, hangt er vaak een correctie in de lucht.

Correctie van 20 procent?

Als tweede raadt Van de Poppe aan om te wachten op een correctie van 20 tot 40 procent vanaf de huidige koersen, voordat mensen in de markt springen.

Waarom verwacht hij een correctie? Daar komt hij in zijn derde punt op terug. “Eerlijk gezegd denk ik dat de macro-economische ontwikkelingen negatief zijn. Op basis daarvan verwacht ik een correcite.

Dit kan ook gebeuren als de ETF-instroom afneemt of een andere factor die het sentiment laat omdraaien en vervolgens een correctie veroorzaakt.

Met het huidige sentiment zullen die correcties snel gaan. Het is redelijk om te verwachten dat de markt piekt rond het niveau van 53-58.000 dollar om vervolgens een correctie van 20 tot 40 procent door te maken.

Het is de vraag of we die correctie de komende weken krijgen of in maart, dat weet ik niet. Wat ik weet is dat de markten organisch bewegen en dat we die correcties krijgen, ondanks het het algemene sentiment”, aldus Van de Poppe.

De Bitcoin koers komt op het moment van schrijven binnen op 52.000 dollar. Verwachten jullie net als Michaël van de Poppe dat we nog een zware correctie krijgen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?