Bitcoin stijgt
Bitcoin

Tom Lee voorspelt: ‘Bitcoin koers van $150.000 aan het einde van 2024’

Het hoofd van de investeringsafdeling van Fundstrat, Tom Lee, herhaalt zijn voorspelling van een Bitcoin koers van 150.000 dollar nog maar eens. In een nieuw interview met CNBC zegt Lee dat Bitcoin controversieel is omdat het “vertrouwen vertegenwoordigt in een wereld zonder vertrouwen.”

Dat maakt het volgens Lee lastig om Bitcoin te begrijpen voor oudere investeerders, die gewend zijn aan private banken en investeringen binnen het traditionele financiële systeem.

Bitcoin koers van $150.000 voor het einde van 2024

Bitcoin is deze week al voorzichtig voorbij zijn all-time high van 69.000 dollar gekropen om een nieuwe van 69.200 dollar neer te zetten. Daarmee is de all-time high niet overtuigend doorbroken, maar begint het er wel op te lijken.

Als gevolg van het huidige bullish sentiment verwacht Tom Lee dat Bitcoin dit jaar weleens door kan zetten tot 150.000 dollar.

“De oude all-time high, van bijna drie jaar geleden, kwam op een moment dat Bitcoin fundamenteel en structureel niet zo sterk was als nu. Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat Bitcoin echt voorbij de all-time high schiet en terugkomt op zijn lange-termijn trendlijn, die op de korte termijn rond de 82.000 dollar ligt.

Voor het einde van het jaar verwacht ik een Bitcoin koers van 150.000 dollar en daarna natuurlijk nog veel hoger”, aldus Tom Lee.

Waarom is Bitcoin zo bullish?

Tom Lee stelt dat er op dit moment drie dingen zij die hem bullish maken over Bitcoin. Als eerste noemt hij het losse monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank dat eraan lijkt te komen. Verder hebben we in april natuurlijk nog de volgende halving van Bitcoin en ook het succes van de Spot Bitcoin ETFs creëert positief momentum voor de digitale munt.

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin het even moeilijk nadat een nieuwe all-time high van 69.200 dollar werd bereikt. Bitcoin viel met 10.000 dollar terug naar 59.000 dollar en is inmiddels alweer opgeklommen tot 66.000 dollar.

Het is nu afwachten of de bulls het nog een keer voor elkaar kunnen krijgen om de all-time high van 69.000 dollar te doorbreken.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13