Bitcoin stijgt
Bitcoin

Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?

Als we de CEO van Acheron Trading, Laurent Benayoun, mogen geloven kan Bitcoin vanaf hier nog met 150 procent stijgen tijdens deze bullmarkt.

Benayoun verwacht uiteindelijk een Bitcoin koers van 180.000 dollar op de borden te zien tijdens deze bullrun. Dit baseert hij op een aantal factoren, waaronder de Spot Bitcoin ETFs en natuurlijk de aanstormende halving.

Bitcoin koerstop van $180.000?

“Als we naar de historische prestaties kijken, dan zijn de rendementen iedere cyclus lager geworden. Als we dat toepassen dan kom je uit op een x2 tot x3 ten opzichte van de vorige cyclus. Daarmee zouden we dus een Bitcoin koers van 120.000 tot 180.000 dollar kunnen verwachten”, aldus Benayoun.

Ook de verbetering van de financiële beleid van de Amerikaanse overheid zal volgens Benayoun bijdragen aan de koersstijgingen van Bitcoin. “De markt prijs een daling van de rentes in, omdat ze nu al een tijdje op hetzelfde niveau staan en de verwachting is dat ze in de nabije toekomst dalen”, zo vertelt Benayoun verder.

Vooralsnog moet Bitcoin eerst maar even een overtuigende nieuwe all-time high maken tijdens deze cyclus. Met de huidige all-time high van 73.800 dollar, een voorzichtige verbetering ten opzichte van de 69.000 dollar van 2021, lijkt het nog te vroeg om van een Bitcoin koers van 100.000 dollar of meer te spreken.

Maar Benayoun is niet de enige die een gigantische Bitcoin koers voorspelt. Ook de analisten van Bitfinex zijn bullish.

Andere analisten zijn ook bullish over Bitcoin

De analisten van Bitfinex verwachten dat de Bitcoin koers richting het einde van 2024 op 120.000 dollar staat, zo blijkt uit een onderzoeksrapport dat het deelde met Cointelegraph.

“Onze analyse voorspelt een conservatief target van 100.000 tot 120.000 dollar voor het vierde kwartaal van 2024 en de piek van de cyclus komt in 2025. De ETFs hebben een passieve vraagstroom geïntroduceerd, wat betekent dat de vraag komt van investeerders die zich niet druk maken om de koers”, aldus Bitfinex.

Willy Woo, een populaire analist binnen de Bitcoin-gemeenschap, verwacht dat BTC het niveau van 337.000 dollar kan bereiken tijdens deze bullrun.

“Het is nog vroeg in de bullmarkt, vergelijkbaar met de koers van 20.000 dollar tijdens de laatste cyclus”, aldus Willy Woo. Uiteindelijk moet dat nog maar blijken natuurlijk. Ben jij op dit moment nog aan het inkopen of laat je de boel lekker uitrazen de komende maanden?

Nog 2 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 2 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC