Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers van $250.000 aanstaande?

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe, die bijna 700.000 volgers heeft op Twitter, roept dat Bitcoin tijdens de komende bullrun weleens een koers van 250.000 dollar kan bereiken. Op Twitter constateert de analist dat Bitcoin zich momenteel verrassend sterk toont. “Om eerlijk te zijn ben ik positief verrast door de huidige kracht van Bitcoin”, zo schrijft de analist op het platform van Elon Musk.

Bitcoin is sterk

“Het lijkt erop dat we zoeken naar liquiditeit boven de lokale hoogtepunten en mogelijk stijgt Bitcoin voor de halving nog naar 51.800 dollar. De markten zijn sterk: dips van 20 procent op Bitcoin zijn een koopsignaal”, aldus Michaël van de Poppe.

Uiteindelijk zijn het volgens Van de Poppe de instromen voor Spot Bitcoin ETFs die de voornaamste katalysator voor de Bitcoin koers van 250.000 dollar worden.

“De instromen in de Spot Bitcoin ETFs zijn al over de 1,8 miljard dollar heen gedurende de eerste paar weken. Die stromen zijn nog beter als je de uitstroom van Grayscale vermindert met de geforceerde liquidaties van FTX.

Dit is de start van een bullmarkt en een Bitcoin koers van meer dan 250.000 dollar”, zo gaat Van de Poppe verder.

Bitcoin koers van 55.000 dollar voor de halving?

“Bitcoin handelt boven de 47.000 dollar. De koersrange van Bitcoin is duidelijk. Een hoogtepunt van tussen de 48.000 en 50.000 dollar voor de komende periode lijkt waarschijnlijk, maar gezien de recente kracht van de digitale munt kunnen we een koers van 53.000 tot 55.000 dollar zien voor de halving”, zo vertelt Van de Poppe.

De halving is het moment waarop de beloning voor miners voor het produceren van een blok halveert. Dit jaar in april halveert de beloning voor miners van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok.

Als laatste gelooft de analist dat de markt voor altcoins de “leiding” van Bitcoin zal volgen. “Altcoins volgen Bitcoin langzaam op. Deze cyclus piekt waarschijnlijk tussen de 10 en 15 biljoen dollar”, aldus Van de Poppe.

Dat zou gigantisch zijn, omdat we momenteel een totale market cap van 1,79 biljoen dollar kennen. Dat zou betekenen dat de koersen van vrijwel alle assets met bijna 1.000 procent over de kop gaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?
Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?
Bitwise voorziet een flinke toename in investeringen in Bitcoin ETF’s de komende maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high