Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers van $92.000 in aantocht?

Sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar in maart zit Bitcoin in de problemen. Nu is het wachten op een “beslissing” van de koers en hopen investeerders uiteraard op een tweede ronde van de bullrun die we aan het begin van 2024 zagen.

Volgens de populaire analist Titan of Crypto staat Bitcoin mogelijk een gigantische koersexplosie te wachten.

Bitcoin koers van $92.000 in aantocht?

Titan of Crypto schrijft dat Bitcoin in voorgaande cycli een stijging van tenminste 40% doormaakte na het aantikken van het 50-weekse gemiddelde. “Gemiddeld ging het zelfs om een bounce van 71%. Als Bitcoin vanaf hier met 71% stijgt, dan zou dat een Bitcoin koers van 92.000 dollar opleveren”, aldus Titan of Crypto.

Dat zou meer dan welkom zijn, want de laatste weken is het sentiment rondom Bitcoin er niet beter op geworden. Al lijkt er op het moment van schrijven (vrijdagavond) sprake van een voorzichtige opleving. Bitcoin flirt momenteel met de 60.000 dollar en zou daarmee een mooie short squeeze kunnen veroorzaken.

CryptoQuant-analist Axel Adler is ook optimistisch. Hij constateert dat Bitcoin in de “stresvolle fase” zit. Veel nieuwe investeerders staan onder water op hun investering en vaak levert dat volgens hem koersbodems op. Zodoende zouden we vanaf hier een opleving kunnen zien voor Bitcoin.

Nog geen reden voor paniek

Daarbij moeten we de paniek op dit moment ook niet overdrijven. September is nu eenmaal (historisch gezien) een zwakke maand voor Bitcoin en de rest van de financiële markt. Maar tot op heden vallen de verliezen nog enorm mee.

Daarbij komt uiteraard wel dat er voor augustus een daling van -8,6% op de borden stond en dat de maanden daarvoor ook niet perfect waren. Het is nu vooral een kwestie van afwachten wat de Amerikaanse economie doet en hoe de Federal Reserve daarop gaat reageren met renteverlagingen.

Voor komende woensdag staat de volgende rentevergadering van de Federal Reserve op het programma. Met name de persconferentie en de verwachtingen van de Fed met betrekking tot de economie zullen de markt flink in beweging kunnen brengen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’