Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers voorbij 44.000 dollar, waar stopt de rally?

De Bitcoin koers is in de nacht van dinsdag op woensdag voorbij de grens van 44.000 dollar geschoten en blijft vriend en vijand verbazen. Inmiddels zijn we weer teruggevallen naar de koers van 43.600 dollar, maar de grote vraag is vooral waar deze rally voor Bitcoin gaat eindigen.

Tot nu toe lijkt het enthousiasme over de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika genoeg om het momentum bullish te houden.

Stopt de rally op de Bitcoin koers van 48.000 dollar?

Als we de populaire macro-analist Benjamin Cowen mogen geloven, dan is er een kans dat Bitcoin rond het niveau van 48.000 dollar pas aan een omkering begint.

Cowen maakt deze voorspelling op basis van de Fibonacci-niveaus in de grafiek, wat een methode is om steun- en weerstandkoersen te bepalen voor Bticoin.

“We kunnen altijd naar de context van de geschiedenis kijken om te zien hoe ver we kunnen gaan. Als je kijkt naar de periode van 2018, dan kun je zien dat we wekelijkse sluitingen hadden rond de 0,50 Fibonacci-retracement met wicks tot rond de 0,618.

Als je vanaf hier (in november 2021) bekijkt, kun je zien dat het 0,50 Fibonnaci-niveau rond de 42.000 dollar ligt. Het 0,618 Fibonacci-niveau ligt helemaal op de 48.000 dollar. Dus dat geeft je een idee van waar het naartoe zou moeten gaan als er een herhaling van 2019 komt”, aldus Benjamin Cowen.

Een andere scenario zou volgens Cowen zijn dat we tot de 46.000 dollar doorschieten. Dat zou betekenen dat Bitcoin nog een redelijke weg te gaan heeft voordat we echt gaan corrigeren.

Kan Bitcoin nog hard corrigeren?

Een stevige correctie behoort ook nog tot de mogelijkheden voor Bitcoin. Als we Cowen mogen geloven, dan is het op basis van historische koersactie mogelijk dat we richting de 31.000 dollar zakken.

Verder voorspelt Cowen ook een gigantische bak aan volatiliteit voor de komende weken. “Er kan veel gebeuren in een relatief kort tijdsbestek. Ik denk dat de volatiliteit alleen maar zal toenemen de komende weken, simpelweg omdat mensen met dit soort momentum weer grote risico’s nemen.

Mensen gooien er veel geld tegenaan, waardoor de prijs explodeert en dat kan de volgende dag ook weer helemaal omdraaien”, aldus Cowen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?