Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Bitcoin koers zakt fors: Waar komt de koersval vandaan?

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de Bitcoin koers een scherpe daling doorgemaakt. De waarde van de meest prominente cryptocurrency zakte van $66.500 naar een dieptepunt van $63.500. Dit onverwachte verlies veroorzaakte onrust onder investeerders en speculanten die de markt nauwlettend in de gaten houden.

Deze ochtend lijkt de Bitcoin koers echter weer wat te herstellen. Op het moment van schrijven is de waarde gestegen naar $64.300. Hoewel dit een lichte opleving laat zien, blijft de vraag hangen: wat heeft deze plotselinge koersval veroorzaakt?

Rentebeleid van de Federal Reserve

Een eerste mogelijke reden is de recente aankondiging van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, dat de rente voorlopig niet verlaagd zal worden. Ondanks dat deze beslissing door de meeste analisten werd voorspeld, zou het toch een kleine tegenvaller kunnen zijn geweest voor de cryptocurrency markten.

Er bestaat echter nog steeds een aanzienlijke kans dat de Fed in september een renteverlaging zal doorvoeren, wat de markt positief zou kunnen beïnvloeden.

Geopolitieke spanningen tussen Israël en Iran

Een andere belangrijke factor is de nieuwe escalatie in het conflict tussen Israël en Iran. De New York Times meldt dat Iran mogelijk een directe aanval wil uitvoeren op Israël als vergelding voor de dood van Hamas-leider Ismail Haniyeh.

Zulke geopolitieke spanningen hebben vaak een negatieve invloed op de financiële markten, inclusief cryptocurrencies, vanwege de verhoogde onzekerheid en het risico dat beleggers ervaren.

Uitstroom uit Bitcoin ETF’s

Daarnaast is er ook sprake van een uitstroom van $18,3 miljoen uit Bitcoin ETF’s, wat een zorgwekkend signaal is voor de markt. ETF-uitstromen kunnen wijzen op een afname van het vertrouwen onder institutionele beleggers, die vaak als een stabiliserende factor in de markt worden gezien.

Een uitstroom van fondsen kan leiden tot een verhoogde verkoopdruk, wat de prijs van Bitcoin verder naar beneden kan trekken.

Terugbetalingen door Mt. Gox

Tot slot blijven de terugbetalingen door de failliete beurs Mt. Gox een rol spelen in de marktdynamiek. Deze terugbetalingen kunnen leiden tot aanzienlijke verkoopdruk op de markt, vooral als crediteuren ervoor kiezen om hun BTC te verkopen om winst te realiseren. Mt. Gox stortte in februari 2014 in, toen de Bitcoin-prijs onder de $600 lag, wat betekent dat crediteuren nu aanzienlijke winsten zouden kunnen behalen.

De combinatie van deze factoren creëert een complexe situatie voor de Bitcoin-markt. Investeerders zullen de ontwikkelingen nauwlettend blijven volgen om te bepalen hoe deze invloeden de koers verder zullen beïnvloeden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist: Neerwaartse trend voor Bitcoin, maar lange termijn blijft veelbelovend
Dit is waarom deze week cruciaal gaat worden voor de Bitcoin koers
Bernstein: Bitcoin koers kan stijgen naar $90.000 als Trump weer president wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?