Geldzak, dollar
Bitcoin

Bitcoin koers zakt omlaag en dit is waarom

De Bitcoin koers is het weekend begonnen met een daling van 1,77 procent en de reden daarvoor ligt bij de Amerikaanse centrale bank. Afgelopen woensdag riep de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank namelijk dat de discussies over renteverlagingen al zijn begonnen, maar gisteren kwamen ze daar op een vreemde manier op terug.

Wat is er precies aan de hand? Wat betekent dit voor de Bitcoin koers en waarom heerst er ineens zoveel onzekerheid in de markt?

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

De Amerikaanse centrale bank zaait onzekerheid bij investeerders

Woensdag was het verhaal van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, heel duidelijk naar de markt.

“Het zou te laat zijn met renteverlagingen als we wachten op de gewenste 2,0% voor de consumentenprijsindex. Dat moet je ver voor die 2,0% al doen”, aldus Jerome Powell. De grote vraag is natuurlijk wanneer die eerste renteverlaging dan precies komt.

Als we de markt mogen geloven, dan is er voor maart 2024 een kans van meer dan 80% op de eerste renteverlaging.

Jerome Powell durfde tijdens zijn persconferentie stiekem al een beetje de overwinning te verklaren op de inflatie. “De disinflatie is breed zichtbaar. We hebben betekenisvolle vooruitgang geboekt op de drie categorieën die we volgen”, zo ging de voorzitter van de belangrijkste centrale bank ter wereld verder.

Als gevolg van deze uitspraken schoten de koersen van financiële assets omhoog. Bitcoin handelde meteen weer rond de koers van 43.000 dollar.

Maar daarna kwam de klap…

Hoe de Amerikaanse centrale bank de markt aan het wankelen bracht

Door de explosieve positieve reactie van de markt lijkt het erop dat de Amerikaanse centrale bank schrok…

Dit was niet het signaal dat ze wilden geven!

Om die reden deed John Williams, voorzitter van de afdeling New York van de Amerikaanse centrale bank, de bovenstaande uitspraak. De Amerikaanse centrale bank praat op dit moment “helemaal niet echt” over renteverlagingen…

Dat staat gigantisch in contrast met de uitspraken van de belangrijkste voorzitter, Jerome Powell, van afgelopen woensdag… wat moeten we nu geloven?!

Deze manier van ‘schade repareren’ die John Williams toepast lijkt mij niet mega intelligent. Voor de markt is het door dit soort tegengestelde uitspraken immers heel lastig om überhaupt nog iets van de Amerikaanse centrale bank te geloven…

Maar de Bitcoin koers reageerde hier niet lekker op en daalde meteen nadat de Amerikaanse centrale bank zijn woorden over de renteverlagingen weer leek in te slikken.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.Handelen

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Satoshi Nakamoto ontmaskerd? HBO-documentaire beweert ‘Bitcoin-mysterie’ te onthullen
Kansen in de dip? Bitcoin koers op weg naar $90.000 volgens Raoul Pal
Amerikaanse banencijfers verrassen positief, cryptomarkt blijft stabiel
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem