Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers zakt onder $17K na rumoer dat Binance overname van FTX af kan wijzen

De Bitcoin koers is zojuist tot onder de 17.000 dollar gedaald. De nieuwe koersval vond plaats toen geruchten zich verspreidden over het feit dat Binance wellicht af zal zien van de overname van FTX. Op het moment heerst er extreem veel verwarring over de toekomst van de beurs en de tegoeden van gebruikers. Deze onzekerheid eist zijn tol van de hele cryptomarkt. En daar komt nog bij dat de nieuwe CPI gegevens uit Amerika aan de horizon opdoemen.

Bitcoin koers zakt tot onder $17K – Bron: Tradingview

Een brief van de CEO van Binance

De grote crypto crash begon gisteren toe bleek dat de op één na grootste crypto beurs van de wereld, FTX, insolvent was. Investeerders begonnen massaal hun kapitaal van de beurs te halen en dat betekende de ondergang van FTX. Even leek de koers op te veren toen zowel de CEO van Binance als de CEO van FTX op twitter lieten weten dat Binance FTX over zou gaan nemen. De Bitcoin koers steeg daardoor tot boven de 20.000 dollar, maar lang mocht deze opluchting niet duren. De crypto koersen begonnen 2 uur later weer hard te dalen toen bleek dat de overname nog niet in kannen en kruiken was.

Er heerst dus nog altijd extreem veel onzekerheid op de cryptomarkt en ook de CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, beaamde dat. Op twitter deelde hij een email aan het personeel van de beurs. In het bericht gaat Zhao in op de situatie en vraagt hij zijn medewerkers niet te handelen in FTT tokens.

“Ik wil iedereen eraan herinneren: verhandel GEEN FTT-tokens.”

Binance heeft twijfels over de overname

Hoewel hij Zhao zei dat hij “geen commentaar zou geven” op de FTX-overnameovereenkomst, vertelde een niet nader genoemde bron verslaggevers vervolgens dat Binance twijfelde of hij ermee door zou gaan.

Dit gerucht zette op zijn beurt het sentiment weer onder druk, wat leidde tot een nieuwe grote daling met grootschalige verliezen voor Bitcoin en altcoins.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten