Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers zakt onder $19K vlak voor inflatie rapport uit de VS

Bitcoin investeerders lijken zenuwachtig te worden in aanloop naar het Amerikaanse inflatie rapport die vanmiddag uitgegeven zal worden. Mede door deze onzekerheid is de Bitcoin koers vandaag tot onder de belangrijke 19.000 dollar ondersteuning gezakt. Zal het rapport het tij keren en de BTC prijs weer omhoog duwen, of wordt het een nieuwe harde klap voor BTC investeerders? Dat zal blijken rond 14.30u Nederlandse tijd.

Wat kunnen we verwachten van de inflatie gegevens?

We zijn dus nog maar enkele uren verwijderd tot de gegevens van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) van september bekend worden gemaakt. Uit een enquête van Bloomberg blijkt dat we een kerninflatie van 6,5 procent kunnen verwachten wat slecht nieuws zou zijn voor alle risicovolle activa. Dit zou namelijk betekenen dat de inflatie niet verder teruggedrongen wordt. De CPI zelf zou naar verwachting dalen tot 8,1% ten opzichte van de eerdere stijgingen van 8,3% op jaarbasis.

Investeerders verwachten in ieder geval niet veel goeds, aangezien zowel de aandelenmarkten als de cryptomarkt rood kleuren vandaag. De CPI rapporten, die bekend staan ​​als een bron van volatiliteit, hebben vaak geleid tot ongebruikelijke prijsbewegingen op korte termijn, zowel omhoog als omlaag, de kans is dus zeker aanwezig dat we vanmiddag een verhoogde volatiliteit gaan zien.

Volgens verschillende technisch analisten lijkt de Bitcoin koers zich dan ook op te maken voor een ‘enorme’ prijsstijging. Dit aangezien de munt zich al tijden in een zeer krappe prijsrange begeeft. Dit wordt bijna altijd gezien als een stilte voor de storm.

Al met al wordt het dus een spannende dag vandaag, voor zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten