crash
Bitcoin

Bitcoin koers zwaar onder druk door grote zorgen Amerikaanse recessie

De paniek is sinds afgelopen vrijdag flink toegenomen op de financiële markten, waaronder de cryptomarkt, door de slechte arbeidsmarktcijfers die de wereld in werden gebracht.

Met een veel lager dan verwachte banengroei in juli lijkt een recessie dichterbij dan ooit, en dat heeft ook de Bitcoin (BTC) koers onder druk gezet. Gisteren is Bitcoin voor het eerst in weken zelfs weer onder de $60.000 gedoken, wat de angst in de cryptomarkt verder heeft opgevoerd.

Angst voor recessie VS schiet omhoog

Met de agressieve renteverhogingen die de Amerikaanse centrale bank in 2022 en 2023 heeft gedaan, tot het hoogste niveau sinds 2001 van 5,25% – 5,50%, is er al langer vrees voor een ‘harde landing’. Dit betekent dat de economie mogelijk te sterk en te snel afkoelt, wat kan leiden tot een recessie.

Vrijdag is de angst voor een recessie flink toegenomen nadat het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics middels zijn werkgelegenheidsrapport aantoonde dat bedrijven vorige maand 114.000 banen hebben toegevoegd in de VS, wat een grote daling markeert ten opzichte van het gemiddelde van 215.000 banen in het afgelopen jaar.

Bovendien werd onthuld dat het werkloosheidscijfer in juli is gestegen tot 4,3%. Dit terwijl de verwachting was dat het net als in juni op 4,1% uit zou komen.

De teleurstellende data komt twee dagen nadat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) besloot om de rente ongewijzigd te laten. Fed-voorzitter Jerome Powell hintte in zijn toespraak al dat de bank mogelijk in september de allereerste renteverlaging door kan voeren. Met de nieuwe slechte cijfers lijkt de kans heel groot dat de bank de economie zal stimuleren met een renteverlaging. Een deel van de markt anticipeert zelfs op een verlaging van 50 basispunten.

BTC koers crasht tot onder $60.000

Na de publicatie van de economische gegevens crashte Bitcoin met meer dan 4% in minder dan een uur – van zo’n $65.400 tot $62.600. In de avond en nacht zakte de Bitcoin koers verder tot een dieptepunt van grofweg $60.700.

Na een rap herstel tot bijna $62.000, heeft Bitcoin tot gisteren aan het einde van de middag weinig meer van zich laten horen. Rond 17:00 uur maakte Bitcoin een nieuwe scherpe daling, dit keer tot een dieptepunt van vlak onder de $60.000.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $60.570. Mocht Bitcoin zijn steun van $60.000 verliezen, ligt een verder bloedbad tot de volgende halte van $58.000 op de loer.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt