bitcoin
Bitcoin

Bitcoin Legende: BTC nog in vroege bullmarkt en kan 700% stijgen

Als we Bitcoin-legende Adam Back mogen geloven, dan zit de digitale munt nog altijd in de vroege fase van de bullmarkt. Adam Back is niet zomaar iemand. Hij werd door Satoshi Nakamoto namelijk geciteerd in de Bitcoin White Paper. Volgens deze legendarisch Bitcoiner kan de Bitcoin koers vanaf hier nog met 700% stijgen.

Vroege fase van de bullmarkt

Wat we precies van de Bitcoin koers kunnen verwachten tijdens deze cyclus kan ook Adam Back ons niet vertellen. Dat is logisch, want niemand heeft natuurlijk de wijsheid in pacht als het over dit soort dingen gaat.

Wel kan Adam Back ons een schatting geven van de mogelijkheden die hij momenteel voor Bitcoin ziet. “We zitten nog steeds in de vroege fase van de bullmarkt, zou ik zeggen. Ik zie dat Arthur Hayes (oprichter van BitMEX) een koers van 1 miljoen dollar voorspelt voor het einde van de cyclus.

Andere mensen zetten in op een koers van 500.000 dollar. Alles in die range is volgens mij mogelijk”, aldus Back.

Dat zou in theorie een stijging van 700% opleveren voor Bitcoin vanaf de huidige koersen. Wat dat betreft zit er volgens Adam Back dus in ieder geval nog voldoende rek in deze bullmarkt en is het feestje zeker nog niet voorbij.

Waarom is Adam Back zo bullish?

Adam Back is vooral bullish vanwege het zogenaamde HODL-gedrag van veel investeerders in de digitale munt. “Als er nieuw geld in Bitcoin stroomt, dan neemt de market cap toe. Maar dat nieuwe geld hoeft niet gelijkwaardig te zijn aan de toename van de market cap, omdat de prijs van Bitcoin op de marges wordt bepaald. Daarbij zijn er niet zoveel Bitcoin beschikbaar op de beurzen.

[…] Weet je dat 1 miljoen dollar aan nieuw kapitaal de market cap met 50 of zelfs 100 miljoen dollar kan verhogen? Uiteindelijk hangt het allemaal af van het type koper”, aldus Adam Back.

Ook is de legendarische Bitcoiner positief over de investeerders in de Spot Bitcoin ETFs. Die zijn volgens hem een stuk weerbaarder dan aanvankelijk werd gedacht. “Het bewijs tot nu toe is dat zij hun Bitcoin vasthouden. Op het moment dat de koers een beetje daalde, verloren de ETFs niet veel kapitaal”, zo ging Adam Back verder.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 59.434 dollar en staat er een stijging van 2,66% op de borden voor de afgelopen 24 uur.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten