BitcoinMoon
Bitcoin

Bitcoin letterlijk op weg naar de maan: Historische lancering van crypto-wallet aan boord van Vulcan Centaur

In een baanbrekende gebeurtenis in zowel de ruimtevaart als de cryptowereld, is Bitcoin letterlijk op weg naar de maan. Een speciaal ontworpen crypto-wallet, met daarin 1 BTC, is nu aan boord van de Vulcan Centaur maanraket. Deze historische lancering, die plaatsvond vanaf het Cape Canaveral Space Force Station, markeert een opmerkelijke stap in de ruimteverkenning en de integratie van cryptocurrency in buitenaardse missies.

Unieke reis

Deze unieke reis werd geregeld door crypto-derivatenbeurs BitMEX, met als doel om een fysieke Bitcoin op de maan te plaatsen. Deze aankondiging, die op 18 mei 2023 naar buiten kwam, onderstreept de ambitie van BitMEX om de grenzen van zowel financiën als ruimteverkenning te verleggen. Het benadrukt ook het unieke karakter van de Bitcoin-wallet: een openbaar ijdelheidsadres, waarbij het publiek de mogelijkheid krijgt om extra Bitcoin toe te voegen en de transacties te volgen tot iemand het fysiek kan ophalen.

Het avontuur gaat verder aan boord van Peregrine-1, een ruimtevaartuig van Astrobotic Technology. De munt, samen met de ruimteploeg, is op weg naar de maan en wordt verwacht op 23 februari daar te landen. Deze missie, Peregrine-missie één genoemd, is de eerste Amerikaanse maanlanding sinds het Apollo-programma in de jaren zeventig.

Belangrijke mijlpaal in ruimteverkenning

Stephan Lutz, CEO van BitMEX, benadrukte in een blogpost het belang van deze missie. Niet alleen markeert het een belangrijke mijlpaal in de ruimteverkenning, maar het symboliseert ook de eerste stap in het vormen van een monetair systeem voor een toekomstige ruimte-economie. Hij beschouwt de Bitcoin op de maan als een ‘tijdcapsule’ die een van de belangrijkste innovaties in de menselijke geschiedenis vastlegt en kijkt uit naar de toekomst van gedecentraliseerde financiën die verder reiken dan onze aardse grenzen.

De actie van BitMEX om Bitcoin de ruimte in te sturen, geeft een nieuwe betekenis aan de uitdrukking ‘naar de maan’, populair onder crypto-enthousiastelingen. Deze frase, vaak gebruikt om hoop op een sterke waardestijging van crypto-tokens uit te drukken, krijgt nu een letterlijke en historische dimensie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?